Minorul român, blocat într-o tabără de refugiaţi din Siria, REPATRIAT. Anunţul făcut de MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că cetăţeanul român, care este minor, a fost repatriat dintr-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Siriei, cazul fiind gestionat de instituţie încă de la semnalare, respectiv din 4 iunie.

587 afișări
Imaginea articolului Minorul român, blocat într-o tabără de refugiaţi din Siria, REPATRIAT. Anunţul făcut de MAE

Minorul român, blocat într-o tabără de refugiaţi din Siria, REPATRIAT. Anunţul făcut de MAE

„Cu referire la cetăţeanul român minor care s-a aflat într-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susţinute la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Republica Arabă Siriană, prin Republica Turcia, a cetăţeanului român minor aflat într-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Siriei”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că repatrierea a avut loc cu ajutori Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semiluăn Roşie.

„Repatrierea s-a realizat cu sprijinul misiunilor diplomatice române din zonă. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au iniţiat acţiuni pe lângă Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Totodată, reprezentanţii MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, precum şi cu reprezentanţii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii din Republica Arabă Siriană”, potrivit sursei menţionate.

Ministerul precizează că au început gestionarea cazului încă de când a fost semnalat şi anume din data de 4 iunie a.c.

„Cazul a fost gestionat de către Ministerul Afacerilor Externe încă din momentul semnalării acestuia la data de 4 iunie 2019, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autorităţile siriene pentru stabilirea unei soluţii favorabile de finalizare a acestui caz şi repatrierea în siguranţă a minorului. Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordată de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate”, mai informează comunicatul de presă.

MAE adresează mulţumiri „tuturor autorităţilor străine implicate pentru sprijinul oferit în cadrul procedurilor care au condus la soluţionarea cazului şi la repatrierea în siguranţă a cetăţeanului român în cauză”.

Taguri:
mae,
siria,
repatriere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici