Nou bilanţ al copiilor ucişi şi răniţi în Ucraina. Peste 380 şi-au pierdut viaţa, anunţă procurorul general al Ucrainei

Peste 380 de copii au fost ucişi şi răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse, spune procurorul general al Ucrainei. Au fost puternic afectate aproape 800 de şcoli.

160 afișări
Imaginea articolului Nou bilanţ al copiilor ucişi şi răniţi în Ucraina. Peste 380 şi-au pierdut viaţa, anunţă procurorul general al Ucrainei

Peste 380 de copii au fost ucişi şi răniţi în Ucraina după ce trupele ruseşti au invadat ţara, a declarat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, conform Sky News.

Venediktova, care investighează cazurile tot mai numeroase de suspiciuni de crime de război comise de forţele ruseşti, a mai spus că 797 de şcoli au fost avariate de la începutul războiului.

Săptămâna aceasta, Venediktova declara că ea şi echipa sa au întocmit 2.500 de posibile cazuri de crime de război care să fie urmărite în urma invaziei din Ucraina. Au fost identificate câteva sute de suspecţi.

Asta în timp ce procurorul general al Marii Britanii, Suella Braverman, a numit un avocat specializat în crime de război pentru a consilia Ucraina cu privire la invazia rusă.

La începutul acestei luni, Braverman a semnat o declaraţie comună de susţinere, angajându-se să sprijine strângerea de dovezi privind crimele împotriva umanităţii şi crimele de război comise în Ucraina.

Procurorul general a declarat în faţa Camerei Comunelor că „toate opţiunile sunt pe masă" şi a insistat că abordarea preferată de Marea Britanie este aceea de a-i trage la răspundere pe cei responsabili prin Curtea Penală Internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copii,
ucraina,
razboi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici