Numărul mesajelor anti-islamice postate pe Twitter aproape s-a triplat în luna iulie faţă de aprilie

În medie, aproape 7.000 de mesaje, în limba engleză, cu caracter islamofob au fost postate zilnic pe reţeaua socială Twitter în luna iulie, la nivel global, potrivit datelor analizate de institutul Demos, scrie BBC News online.

495 afișări
Imaginea articolului Numărul mesajelor anti-islamice postate pe Twitter aproape s-a triplat în luna iulie faţă de aprilie

Numărul mesajelor anti-islamice postate pe Twitter aproape s-a triplat în luna iulie faţă de aprilie

Datele arată că numărul mesajelor islamofobe aproape că s-a triplat în iulie comparativ cu luna aprilie, atunci când se înregistra o medie zilnică de 2.500 de mesaje. Cele mai multe astfel de mesaje au fost postate după atentatul de la Nisa, atacul armat de la Dallas şi lovitura de stat eşuată din Turcia.

Institutul de cercetare britanic Demos a analizat mesajele postate pe reţeaua socială Twitter în perioada martie-iulie şi a ajuns la concluzia că un număr de 215.247 mesaje, în limba engleză, aveau un conţinut "foarte probabil" anti-islamic, peiorativ sau care incita la ură.

În Europa, marea majoritate a mesajelor de acest fel proveneau de la utilizatorii din Marea Britanie, dar şi din Olanda, Franţa şi Germania.

Cel mai mare număr de mesaje islamofobe postate într-o singură zi (21.190) a fost pe data de 15 iulie, imediat după atentatul de la Nisa, soldat cu decesul a 85 de oameni. Stat Islamic a susţinut că autorul atacului terorist era un simpatizant al grupării islamiste.

Al doilea cel mai mare număr de mesaje cu caracter anti-islamic (11.320) a fost înregistrat şi pe data de 8 iulie, a doua zi după ce un veteran al armatei americane a împuşcat mortal cinci ofiţeri de poliţie la Dallas. Autorul, Micah Xavier Johnson, nu era de religie musulmană şi nici nu avea legături cu vreo mişcare islamistă.

Twitter a anunţat că va "continua să investească masiv" în instrumente care ar trebui să prevină abuzurile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici