Omar Hayssam a fost transferat din penitenciar la un spital din reţeaua publică. Starea lui este stabilă

Omar Hayssam a fost transferat de la penitenciarul Mărgineni, acolo unde era încarcerat, la un spital public, pentru a-i fi efectuate investigaţii medicale, starea de sănătate a acestuia fiind stabilă, potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cristina Enache.

454 afișări
Imaginea articolului Omar Hayssam a fost transferat din penitenciar la un spital din reţeaua publică. Starea lui este stabilă

ANP: Omar Hayssam a fost transferat la un spital din reţeaua publică. Starea lui este stabilă

„A fost transferat la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică în vederea efectuării unor investigaţii medicale. Nu pot să spun unde anume. Pot confirma că starea sa este stabilă şi motivul pentru care a fost transferat în reţeaua spitalicească publică este acela de a i se realiza anumite investigaţii şi de a i se stabili o conduită terapeutică adecvată stării dumnealui de sănătate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache.

Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani şi patru luni în dosarul „Manhattan”, cauză în care era acuzat de înşelăciune şi delapidare prin intermediul unui grup de firme numit „Manhattan”.

Sirianul Omar Hayssam a fost trimis în judecată de DIICOT în luna octombrie a anului 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, toţi fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare. Mai multe imobile, terenuri şi instalaţii industriale, precum şi peste un milion de euro au fost puse sub sechestru în acest dosar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv contopirea pedepselor primite de Omar Hayssam în dosarele „Volvo”, „Foresta Nehoiu” şi cel al răpirii celor trei jurnalişti, sirianul urmând să execute 23 de ani şi patru luni de închisoare.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. Fuga acestuia a determinat revocarea din funcţii a şefilor SRI, SIE şi DGIPI, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, dar şi a procurorului general al României Ilie Botoş, în 20 iulie 2006.

Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după şapte ani de la fuga sa din ţară. În prezent, Hayssam este încarcerat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici