ONU: dealerii continuă să profite de pe urma pandemiei cu noul coronavirus. Cum prosperă piaţa drogurilor

În Asia, piaţa drogurilor continuă să prospere de pe urma pandemiei cu noul coronavirus şi este neafecatată de virus, anunţă oficialii Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

877 afișări
Imaginea articolului ONU: dealerii continuă să profite de pe urma pandemiei cu noul coronavirus. Cum prosperă piaţa drogurilor

ONU: dealerii continuă să profite de pe urma pandemeiei cu noul coronavirus. Cum prosperă piaţa drogurilor

 

Oficiul ONU pentru combaterea drogurilor şi criminalităţii a publicat un raport cu datele din 2019 în comparaţie cu primul trimestru din 2020 şi au tras concluzia că metamfetamina este cel mai popular drog din regiun, în timp ce preţurile scad în Asia de est şi sud-est, precum şi în Australia şi Noua Zeelendă. Puritatatea drogului a crescut, în raport cu creşterea ofertei şi scăderea preţurilor, menţionează raportul ONU, citat de Reuters.
 
"Deşi era greu de imaginat, crima organizată a reuşit din nou să facă să crească piaţa narcoticelor. În timp ce lumea şi-a concentrat atenţia asupra pandemiei de COVID-19, sunt toate indiciile că producţia şi traficul de droguri sintetice şi chimice continuă la niveluri record în regiune", a spus Jeremy Douglas, reprezentantul UNODC pentru Asia de sud-est şi Pacific.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici