Patru cetăţeni ruşi, EXPULZAŢI din Olanda. Complot dejucat în contextul Skripal

Autorităţile din Olanda au expulzat patru cetăţeni ruşi în cadrul anchetei privind un complot în scopul comiterii unui atac cibernetic asupra sistemului informatic al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), informează BBC News online.

2162 afișări
Imaginea articolului Patru cetăţeni ruşi, EXPULZAŢI din Olanda. Complot dejucat în contextul Skripal

Patru cetăţeni ruşi, EXPULZAŢI din Olanda. Complot dejucat în contextul Skripal (Sursa: Twitter Chistopher Miller

Sistemul informatic al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice a fost vizat în aprilie de Serviciul rus de informaţii militare (GRU).

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice anchetează atacul chimic care l-a vizat în Marea Britanie pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, un incident atribuit Moscovei.

Olanda l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a oferi explicaţii despre complotul cibernetic.

Cei patru suspecţi identificaţi de autorităţile olandeze aveau paşapoarte diplomatice. Olanda a dispus expulzarea suspecţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici