Poliţişti din Craiova, agresaţi de mai multe persoane. Un agent a ajuns la spital

  • Mai mulţi poliţişti din Craiova au fost agresaţi de un grup de persoane în timp ce încercau să imobilizeze un şofer care consumase alcool şi încercase să fugă de agenţi.
  • Un poliţist a fost lovit în faţă şi a ajuns la spital.
  • Sindicatul Europol a prezentat pe Facebook o înregistrare a incidentului.
558 afișări
Imaginea articolului Poliţişti din Craiova, agresaţi de mai multe persoane. Un agent a ajuns la spital

VIDEO. Poliţişti din Craiova, agresaţi de mai multe persoane. Un agent a ajuns la spital

Mai mulţi poliţişti din Craiova au fost agresaţi de un grup de persoane în timp ce încercau să imobilizeze un şofer care consumase alcool şi care încerca să fugă. În timpul altercaţiei, un poliţist a fost lovit în faţă şi a fost transportat la spital, informează Sindicatul Europol. 

Potrivit Europol, scandalul a avut loc în cartierul Popoveni din Craiova, unde poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au urmărit un şofer care a refuzat să oprească la semnalele acustice şi luminoase. Când a ajuns în dreptul unui imobil, bărbatul urmărit a ieşit din autoturism şi a încercat să sară gardul unei case. Poliţiştii au reuşit să îl prindă şi să-l imobilizeze.

Problemele au apărut în momentul în care bărbatul şi-a strigat cunoscuţii, iar cei doi poliţişti au fost înconjuraţi de zeci de persoane. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, iar un agent a fost lovit cu capul în faţă suferind o fractură de piramidă nazală pentru care s-au stabilit preliminar 16 zile de îngrijiri medicale, atestate de certificatul medico-legal.

„Luni noaptea, în Craiova, un nenorocit l-a lovit cu capul în faţă pe un poliţist pentru a scăpa din custodia agenţilor care l-au imobilizat pentru faptul că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. La faţa locului au ajuns toate echipajele disponibile din zonă deoarece, cunoscuţii autorului, au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa din mâinile poliţiştilor. Veţi auzi pe fundal comentariile oamenilor, care mai de care, şi tentativele acestora de a-l elibera pe bărbat. Unul dintre ei chiar strigă nervos, în timp ce trăgea de poliţişti, că el vrea să intre în curte şi nu poate de maşina poliţiei. Este dovada vie a degradării societăţii în care trăim şi a unor comunităţi unde legea este pentru fraieri iar când un membru de-al lor este în pericol, sunt dispuşi să recurgă la violenţe pentru a-l scăpa”, scrie pe pagina de Facebook a Europol.

Şoferul a fost dus la o secţie de Poliţie pentru a i se întocmi actele premergătoare unui dosar penal de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi ultraj. Ulterior, procurorul a refuzat să-l reţină deoarece a considerat că bărbatul nu reprezintă un pericol social.

„Surpriza a venit din partea procurorului, care a refuzat să îl reţină pronunţându-se cu replica bine cunoscută: „agresorul nu prezintă pericol social”. Iar în antiteză, vă reamintim că un bărbat din Sighetul Marmaţiei a fost arestat 30 de zile pentru că a trimis un fax în care aducea injurii şi ameninţări unui judecător”, au mai anunţat sindicaliştii de la Europol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici