Prima femeie în fruntea unui producător de oţel din România. Combinatul Liberty Galaţi o numeşte pe Aida Nechifor în funcţia de director general

Liberty Steel Group a desemnat-o pe Aida Nechifor în funcţia de director general al Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi.

1651 afișări
Imaginea articolului Prima femeie în fruntea unui producător de oţel din România. Combinatul Liberty Galaţi o numeşte pe Aida Nechifor în funcţia de director general

Combinatul Liberty Galaţi numeşte, în premieră, o femeie în funcţia de director general

Aida Nechifor lucrează în combinat de 20 de ani şi este prima femeie care vine la conducerea unităţii în cei 55 de ani de istorie a unităţii. Ea este şi prima femeie în fruntea unui producător de oţel din România. Aida Nechifor va avea şi responsabilităţi de conducere a Liberty Skopje, o unitate din Macedonia de Nord.

Anterior Aida Nechifor a fost Director Financiar al Combinatului şi membru în Comitetului de Conducere din decembrie 2018. Iniţial, a lucrat ca economist, înainte de a conduce echipe de vânzări, contabilitate, raportare financiară, planificare şi analiză. Este absolventă a Facultăţii de Administrare Economică şi Afaceri a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Prasanta Kumar Mishra, care fusese numit Manager General Interimar în februarie 2021, este desemnat Director Executiv al Liberty Galaţi. Din această poziţie, va continua să lucreze îndeaproape cu Aida Nechifor pentru a conduce operaţiunile, proiectele şi aspectele tehnice ale activităţii de producţie a Combinatului şi pentru a continua proiecte-cheie de dezvoltare strategică, precum cuptoarele cu arc electric, instalaţia de reducere directă a fierului şi mini-laminorul de benzi la cald integrat un cuptor cu descărcare în arc electric.

Paramjit Kahlon, CEO Primary Steel and Integrated Mining, Liberty Steel Group, a declarat: „Sunt încântat să îi atribui Aidei acest rol important deoarece cred că ea poate şi va fi o inspiraţie extraordinară pentru dezvoltarea Galaţiului şi pentru industria siderurgică românească, la scară mai largă. De la începutul anului, ea, cu susţinerea lui Prasanta, a condus echipa de la Galaţi cu calm şi eficienţă pentru a obţine, constant, rezultate excelente. Consider că poate coordona acum echipa pentru a continua eforturile de a creşte nivelurile de producţie 3 milioane de tone de oţel pe an, de la circa 2 milioane anul trecut, precum şi de a accelera planurile ambiţioase ale Combinatului de a deveni neutru de carbon până în 2030.”

Liberty Steel Group face parte din Alianţa GFG, o grupare internaţională de întreprinderi şi investiţii deţinută de Sanjeev Gupta şi familia sa. GFG Alliance are 35.000 de angajaţi în 10 ţări şi are venituri de 20 miliarde dolari SUA.

Liberty Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forţă de muncă de circa 6.800 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de aproximativ 2 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie regenerabilă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
combinat,
numire,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici