Video Protest la Parlament împotriva adoptării legilor justiţiei / Protestatarii au încercat să ajungă la maşinile parlamentarilor. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene - VIDEO

Câteva sute de persoane s-au adunat la Palatul Parlamentului pentru a protesta faţă de adoptarea legilor justiţiei, manifestanţii având fluiere şi pancarte pe care scris ”Hoţii”, ”Trezirea români! Statul a fost deturnat”etc.

4560 afișări

UPDATE 23:34 Incident între un deputat şi un grup de protestatari de la Palatul Parlamentului

Poliţia Capitalei a anunţat că un incident rutier a avut loc, miercuri seara, între doi pietoni şi un conducător auto în zona în care se desfăşura protestul de la Palatul Parlamentului, deputatul PSD Ioan Terea declarând, pentru MEDIAFAX, că maşina i-a fost lovită de protestatari.

”În această seară, în jurul orei 21.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere care acţionau pentru fluidizarea traficului în zona Palatului Parlamentului, au intervenit deîndată la momentul în care au observat un incident rutier în care au fost implicate 3 persoane, doi pietoni şi un conducător auto. Toţi cei în cauză au fost conduşi la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri şi pentru a se stabili situaţia de fapt şi de drept. După finalizarea audierilor vor fi dispuse şi alte activităţi în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor producerii evenimentului”, informează Poliţia Capitalei.

Contactat de MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Terea a confirmat că a fost implicat într-un asemenea incident. ”Înainte să ies din curtea Parlamentului, SPP-istul de la poartă mi-a spus că ar fi bine să ies prin partea stângă întrucât la dreapta sunt protestatari. Am ieşit prin stânga, la 10 metri este o trecere de pietoni. Când am ajuns la trecere, protestatarii au văzut maşina, m-au înconjurat şi au lovit maşina cu pumnii şi picioarele. Sunt urme de picioare pe uşa din lateral-dreapta, spate. Unul s-a agăţat de oglindă, ceilalţi au proferat injurii”, a relatat Ioan Terea.

Acesta a negat că ar fi intenţionat să-i acroşeze pe manifestanţi. ”Cum să-i acroşez? Cu partea laterală a maşinii? Că pe botul maşinii nu sunt niciun fel de urme, doar pe lateral stânga”, a spus Terea.

El a precizat că a fost testat cu etilotestul înainte de a merge la secţie un grup de 3-4 persoane care, potrivit spuselor sale, ar fi fost implicaţi în lovirea maşinii. ”Acum sunt la IML pentru prelevarea de probe de sânge pentru a nu fi niciun dubiu”, a mai spus Terea.

UPDATE 23:30 Protestatarii strânşi în parcul Izvor au încercat să ajungă la maşinile parlamentarilor care au părăsit Casa Poporului, jandarmii folosind gaze lacrimogene pentru a îi împiedica. Deputaţii au fost huiduiţi de cei care participau la miting.

Protestatarii au sărit gardul pentru a ajuns la maşinile parlamentarilor, trecând de cordonul de jandarmi.

Deputaţii au fost huiduiţi, protestatarii strigând "hoţii".

Un grup de deputaţi USR a ieşit din curtea parlamentului fără maşini, cu semnale luminoase de la telefoane, fiind aplaudaţi de cei care participau la protest şi întâmpinaţi cu mesajului "Mulţumim".

Câteva sute de persoane s-au strâns la Palatul Parlamentului, miercuri seara, pentru a protesta faţă de legile justiţiei, în timp ce plenul Camerei Deputaţilor dezbătea statutul magistraţilor.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole proiectul de lege privind Statutul magistraţilor, la capătul a 11 ore de dezbateri, urmând ca data votului final asupra proiectului să fie decisă în următoarea şedinţă a Biroului Permanent.

UPDATE 21:31 Tensiuni la protestul de la Parlament. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii

Câteva sute de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Parlamentului României. Mai mulţi participanţi la miting au încercat să pătrundă pe carosabil, circulaţia pe bulevardul Naţiunile Unite fiind blocată aproximativ 10 minute. Ulterior, oamenii au fost redirecţionaţi pe trotuar.

Manifestanţii s-au adunat în faţa intrării dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului, iar jandarmii au început să instaleze garduri care să-i împiedice să treacă strada pe troturarul dinspre Parlament.

Protestatarii scandează ”Justiţie, nu corupţie”, ”Hoţii”, ”Noapte hoţi, ziua mafioţi”, ”Go, go, go/ Dragnea la bulău”, ”PSD, ciuma roşie”.

”Am urmărit dezbaterea timp de două ore şi jumătate, timp în care am fiert în ultimul hal (...) Îi felicit pe cei de la USR pentru modul în care s-au comportat. Cred că cei care se cred mai presus decât legea şi acuză fondarea unui stat paralel nu înţeleg prea bine ce este statul de drept. După cum am învăţat eu, în statul de drept nimeni nu este mai presus de justiţie”, a spus o tânără venită la protest.

Un alt manifestant acuză partidul de guvernământ că modifică legile în interesul personal al unor lideri ai săi. ”PSD încearcă să-şi scape liderii modificând legile care ne afectează pe toţi. Pentru ca domnul Dragnea să nu facă puşcărie, aruncăm la gunoi progresele pe care România le-a făcut cu greu în această tranziţie (...) Este clar că, aşa cum au făcut în anii 90, PSD încearcă să modifice legea pentru binele lor personal, iar asta este revoltător”, a spus acesta.

Deputaţii dezbat, la ora transmiterii acestei ştiri, proiectul de lege de modificare a Statutului magistraţilor, dezbaterea durând de mai bine de şapte ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici