Reuniune secretă SUA-Israel-Emiratele Arabe Unite, pentru contracararea Iranului

Administraţia Donald Trump a organizat în decembrie 2019 o reuniune secretă cu lideri din Israel şi Emiratele Arabe Unite pentru adoptarea unor măsuri comune de contracarare a Iranului, afirmă surse citate de site-ul de ştiri Axios.com.

3520 afișări
Imaginea articolului Reuniune secretă SUA-Israel-Emiratele Arabe Unite, pentru contracararea Iranului

Reuniune secretă SUA-Israel-Emiratele Arabe Unite, pentru contracararea Iranului

Reuniunea secretă a fost propusă de Jared Kushner, ginerele preşedintelui SUA Donald Trump şi consilier prezidenţial pentru Afaceri Politice.

Reuniunea secretă s-a desfăşurat pe 17 decembrie 2019 la Casa Albă. Din echipa Statelor Unite au făcut parte inclusiv Robert O'Brien, consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, adjunctul acestuia, Victoria Coates, şi emisarul special pentru Iran, Brian Hook.

Delegaţia israeliană a fost condusă de premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu.

Emiratele Arabe Unite au fost reprezentate de ambasadorul la Washington, Yousef Al Otaiba, un consilier apropiat al liderului de facto al ţării, prinţul moştenitor Mohammed bin Zayed.

Pe 21 decembrie 2019, Abdullah bin Zayed, ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite, declara, prin Twitter, că "în Orientul Mijlociu se conturează o alianţă arabo-israeliană".

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, un tratat contestat vehement de Israel. Tensiunile dintre Statele Unite cu Iranul s-au amplificat din cauza sancţiunilor impuse de Washington şi după asasinarea de către armata americană a unui comandant militar iranian. Iranul este acuzat că încearcă să fabrice arme nucleare şi că a comis o serie de atacuri în zona Golfului Persic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici