România oferă vize pentru „nomazii digitali”

  • Viza de „nomad digital” le permite străinilor să locuiască 12 luni în România.
  • Nomazii digitali nu au voie să lucreze pentru companii din România.
  • Viză de nomad digital mai poţi primi în Croaţia, Estonia şi Georgia.
886 afișări
Imaginea articolului România oferă vize pentru „nomazii digitali”
Străinii care sunt atraşi de România şi vor să locuiască la noi o perioadă pot primi de acum vize de nomazi digitali, infomează Aleph News. România s-a alăturat ţărilor care oferă astfel de vize, după ce Parlamentul a adoptat recent această lege.

Ce presupune această viză

România este deja cunoscută ca ţara unde poţi lucra cel mai bine de la distanţă. În primul rând, avem cea mai mare viteză de internet şi costul de trai este relativ scăzut în comparaţie cu alte ţări din Europa, unde mai pui că suntem ospitaleri şi avem oraşe şi sate unde ţi-e mai mare dragul să locuieşti. Vizele de nomazi digitali au atras milioane de euro în economiile naţionale ale altor ţări, aşa că e timpul să profităm şi noi. 
 
Totuşi, să ştii că cei care optează pentru aceste vize au de respectat câteva reguli. Ei au drept de şedere o dată, 12 luni, şi nu au voie să se angajeze la companii din România, ci trebuie să fie angajaţi de o firmă străină sau să ofere servicii printr-o companie independentă situată în afara României. În plus este obligatoriu să câştige lunar în jur de 3.300 de euro pe lună, asta înseamnă de trei ori salariul mediu brut din România.
 
Şi românii pot cere viză de nomad digital în Croaţia, Estonia şi Georgia. Şi în aceste ţări sunt aceleaşi reguli de respectat, doar că în Georgia, de exemplu, e de ajuns să câştigi doar 1.650 de euro pe lună. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici