Romgaz va acorda dividende de 3,82 lei/acţiune din profitul realizat în 2016

Acţionarii Romgaz au aprobat, în Adunarea Generală desfăşurată joi, la Mediaş, distribuirea unui dividend brut de 3,82 lei/acţiune, suma totală a acestei repartizări fiind de 925 de milioane de lei, se arată într-un raport al societăţii (SNG) transmis Bursei de Valori Bucureşti.

724 afișări
Imaginea articolului Romgaz va acorda dividende de 3,82 lei/acţiune din profitul realizat în 2016

Romgaz va acorda dividende de 3,82 lei/acţiune din profitul realizat în 2016

Profitul total al Romgaz pe 2016 a fost de 1,03 miliarde de lei, din care 925 de milioane de lei se distribuie ca dividende, 23 de milioane de lei se distribuie ca „participare a salariaţilor la profitul societăţii” şi 16,3 milioane de lei se reţin ca surse proprii pentru finanţări ulterioare.

„Se aprobă dividendul brut pe acţiune de 3,82 lei format din dividendul brut pe acţiune aferent exerciţiului financiar 2016 în valoare de 2,4 lei/acţiune şi dividendul brut suplimentar de 1,42 lei/acţiune rezultat din repartizarea unor rezerve şi a rezultatului reportat, plata dividendelor cuvenite acţionarilor începând cu data de 26 iulie 2017”, se arată în raportul Romgaz către Bursă.

De asemenea, „se stabileşte data de 5 iulie 2017, ca dată de înregistrare, respectiv data care serveşte la identificarea acţionarilor care urmează a beneficia de dividende sau alte drepturi şi asupra cărora se răsfrâng efectele Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor”.

Acţionarii Romgaz au stabilit data de 4 iulie 2017, ca „ex date” - care reprezintă „data anterioară datei de înregistrare cu un ciclu de decontare minus o zi lucrătoare, de la care instrumentele financiare obiect al hotărârilor organelor societare se tranzacţionează fără drepturile ce derivă din respectiva hotărâre”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici