Rusia neagă incidentul din Marea Japoniei în care o aeronavă militară ar fi intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud/ China susţine că toate ţările au libertate de zbor în zonă

Ministerul Apărării din Rusia a negat marţi faptul că o aeronavă militară rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud şi a acuzat aeronavele sud-coreene că au efectuat manevre periculoase pentru a ameninţa avionul rus, relatează agenţiile de presă RIA şi Reuters.

1060 afișări
Imaginea articolului Rusia neagă incidentul din Marea Japoniei în care o aeronavă militară ar fi intrat în spaţiul aerian al Coreei de Sud/ China susţine că toate ţările au libertate de zbor în zonă

FOTO: Russian A-50 military aircraft /The National Interest

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunţat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spaţiul aerian sud-coreean.

Ministerul Apărării din Rusia a negat acuzaţiile şi a trasmis că aeronavele sud-coreene nu au comunicat cu echipajul aeronavei ruse.

Incidentul de marţi nu a fost prima dată când piloţii sud-coreeni au interferat cu aeronave ruse în spaţiul aerian internaţional, a transmis Ministerul Apărării din Rusia.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo, care este de asemenea revendicată de Japonia ca fiind teritoriu propriu.

China transmite că zona de identificare a apărării aeriene din Coreea de Sud nu e spaţiu teritorial

Ministerul de Externe din China a transmis marţi că zona de identificare a apărării aeriene din Coreea de Sud (KADIZ) nu este un spaţiu aerian teritorial, toate ţările având libertate de zbor în zonă, conform Reuters.

Coreea de Sud a transmis marţi că două aeronave chineze şi două aeronave ruse au încălcat spaţiul aerian teritorial sud-coreean, după ce au zburat în zona KADIZ.

Ministerul Apărării din Rusia a negat marţi faptul că o aeronavă militară rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud şi a acuzat aeronavele sud-coreene că au efectuat manevre periculoase pentru a ameninţa avionul rus.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunţat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spaţiul aerian sud-coreean. De asemenea, au transmis că aeronave chineze au încălcat spaţiul aerian teritorial, dar nu au oferit detalii privind măsurile luate împotriva acestora.

Taguri:
rusia,
coreea de sud,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici