Sindicatul actorilor din SUA acuză Academia de film de „tactici de intimidare”

Sindicatul actorilor americani acuză Academia de film de "tactici de intimidare", după ce instituţia ar fi făcut presiuni asupra mai multor vedete să fie prezentatori exclusiv la gala Oscar, în condiţiile în care un întreg sezon de premii este în desfăşurare la Hollywood, potrivit apnews.com.

295 afișări
Imaginea articolului Sindicatul actorilor din SUA acuză Academia de film de „tactici de intimidare”

Sindicatul actorilor din SUA acuză Academia de film de "tactici de intimidare"

Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG-AFTRA), cea mai mare asociaţie a artiştilor de la Hollywood, a transmis într-un comunicat că mai multe vedete s-au plâns de presiuni din partea Academy of Motion Picture Arts and Sciences, respectiv să nu accepte rolul de prezentatori la alte gale din acest sezon, inclusiv la ceremonia SAG, programată pe 27 ianuarie.

SAG vorbeşte despre "intimidarea" membrilor SAG, aceştia văzându-şi limitate oportunităţile de a fi văzuţi şi de a onora munca artiştilor colegi de-a lungul întregului sezon de premii de la Hollywood.

"Aparenta încercare a Academiei de a-i împiedica pe membrii noştri să joace rolul de prezentatori în propriile gale este îngrozitoare şi inacceptabilă. Cerem Academiei să înceteze această acţiune nepotrivită", se mai arată în comunicat.

Academia de film americană nu a transmis niciun mesaj în acest sens.

După ce actorul Kevin Hart a renunţat la rolul de gazdă a galei Oscar de anul acesta, Academia nu a anunţat un înlocuitor pentru acesta. Cu mai puţin de şase săptămâni până la gală - care va avea loc pe 24 februarie -, Academia mizează aparent pe prezenţa unor vedete de prim rang ca prezentatori.

Înfiinţat în 1933, Screen Actors Guild (SAG) reprezintă interesele a peste 100.000 de artişti de film şi televiziune americani. Din 1995, SAG organizează anual o ceremonie în cadrul căreia sunt oferite premii, considerate de mult timp un indicator al succesului la gala Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici