„Situaţia este catastrofală”: Philippe Etchebest, chef 2 stele Michelin, este îngrijorat pentru viitorul restaurantelor

  • 92% dintre restaurantele şi hotelurile din Franţa au fost închise
  • 70% dintre restauratori nu îşi vor putea plăti angajaţii
  • „După izolare, va trebui să muncim mult”, spune Philippe Etchebest
419 afișări
Imaginea articolului „Situaţia este catastrofală”: Philippe Etchebest, chef 2 stele Michelin, este îngrijorat pentru viitorul restaurantelor

„Situaţia este catastrofală”: Philippe Etchebest, chef 2 stele Michelin, este îngrijorat pentru viitorul restaurantelor

Cu 92% dintre restaurante şi hoteluri închise în timpul izolarii, cheful din juriul „Top Chef” si protagonistul « Cosmar în Bucătărie » este alarmat de situaţia economică îngrijorătoare din industria hotelieră şi a restaurantelor.

« Coşmar în bucătărie » pentru Philipe Etchebest. Întrebat luni seara în emisiunea de pe France5 „C à Vous”, cu câteva minute înainte de al treilea discurs al lui Emmanuel Macron de la Palatul Elysee, cheful vedetă şi gazda M6 şi-a împărtăşit îngrijorările cu privire la viitorul restauratantelor. De la începutul izolării, 92% dintre restaurantele şi hotelurile din Franţa au fost închise. „Situaţia este catastrofală”, a declarat judecătorul şi antrenorul „Top Chef”.

„În martie, 30% dintre restauratori nu au putut să-şi plătească angajaţii. În aprilie, nu vor mai fi angajaţi. Se estimează că 70% dintre restauratori nu îşi vor putea plăti angajaţii ”. În fruntea restaurantului „Les Quatre Colonnes” din Bordeaux, Philippe Etchebest nu a fost scutit de această situaţie. Şomajul parţial al celor 60 de angajaţi reprezintă un cost pentru cheful cu stele Michelin: „Am avansat banii, mi-am luat un angajament de a-mi asigura personalul şi de a-mi asigura nevoile”, explică el.

Luni seară, Emmanuel Macron a anunţat că izolarea strictă a fost prelungită până luni, 11 mai. De la această dată, creşe, şcoli, colegii şi licee se pot redeschide treptat, dar nu şi baruri şi restaurante.

Mai mult pe Smart Radio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici