Solicitare între candidaţii la preşedinţie. Barna îi cere lui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european

Dan Barna i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să se implice, în virtutea prerogativelor pe care le are, în nominalizarea unui nou comisar european, după respingerea Rovanei Plumb. Liderul USR a precizat că este o ruşine candidatura acesteia pentru Guvernul României.

362 afișări
Imaginea articolului Solicitare între candidaţii la preşedinţie. Barna îi cere lui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european

Barna îi cere lui Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european

„Încăpăţânarea dvs, dnă Viorica Dăncilă, să menţineţi nominalizarea Rovanei Plumb, deşi inclusiv colegii mei europarlamentari v-au avertizat că nu va trece din cauza problemelor de integritate, a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei. Candidata dvs. nu a fost în stare să-şi explice averea în Comisia Juridică a Parlamentului European. Ceea ce v-am spus că se va întâmpla s-a întâmplat: Comisia juridică a PE i-a respins candidatura şi e o ruşine pentru Guvernul României! Sunaţi-o pe Rovana Plumb să se întoarcă urgent acasă. Dvs nu sunteţi în stare să vedeţi dincolo de cercul dvs de loiali şi nici nu mai aveţi legitimitatea să faceţi o nouă nominalizare pentru că, vă spun, indiferent ce vă doriţi dvs, moţiunea de cenzură va trece!”, a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

Acesta a mai spus că Viorica Dăncilă nu poate fi lăsată să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală.

„Îi cer şi preşedintelui Klaus Iohannis ca, în virtutea prerogativelor pe care le are, să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României. Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România şi pentru Comisie, un câştig. E în joc reputaţia României!”, a conchis Barna.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Taguri:
barna,
iohannis,
plumb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici