Soluţii dezinfectante în şcolile din Galaţi ca măsură împotriva coronavirusului

  • Toate şcolie din oraşul Galaţi şi instituţiile publice subordonate Primăriei vor fi dotate cu soluţii dezinfectante pentru mâini.
  • Măsura preventivă a fost luată de membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă în contextul apariţiei coronavirusului în comunităţile de români din Italia.
  • Înmulţirea cazurilor de coronavirus i-a determinat pe cei de la Primărie să investească în soluţia dezinfectantă
1142 afișări
Imaginea articolului Soluţii dezinfectante în şcolile din Galaţi ca măsură împotriva coronavirusului

Soluţii dezinfectante în şcolile din Galaţi, în contextul apariţiei coronavirusului

Toate şcolie din oraşul Galaţi şi instituţiile publice subordonate Primăriei vor fi dotate cu soluţii dezinfectante pentru mâini. Măsura preventivă a fost luată de membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă în contextul apariţiei coronavirusului în comunităţile de români din Italia.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi spun că este o măsura preventivă luată în sezonul în care gripa face numeroase victime.

În plus, înmulţirea cazurilor de coronavirus în toată lumea i-a determinat pe cei de la Primărie să investească în soluţia dezinfectantă şi în recipientele necesare.

„Nu vrem să speriem populaţia, este o măsură preventivă. Am decis, împreună cu specialiştii, că este bine să montăm recipiente cu dezinfectant în toate şcolile şi instituţiile. Nu vorbim doar de coronavirus, să nu uităm că suntem în plin sezon de gripă. Noi nu avem persoane bolnave în oraş, dar este bine să fim prevăzători”, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. În oraşul Galaţi sunt peste o sută de unităţi şcolare şi instituţii care vor primi recipiente cu soluţii dezinfectante.

„Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, 24 februarie, luarea unor măsuri pentru prevenirea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus gripal (coronavirus). Astfel, Primăria municipiului Galaţi va dota cu soluţie dezinfectantă pentru mâini şi cu recipientele necesare soluţiei toate unităţile de învăţământ din oraş. Aceeaşi măsură se va aplica şi în cadrul Primăriei Municipiului Galaţi şi în toate unităţile din subordine”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi prin intermediul unui comunicat de presă.

Specialiştii spun că virusul nu se transmite prin aer, ci prin contact cu suprafeţele contaminate. Cea mai bună metodă de prevenire este spălatul cât mai des al mâinilor cu apă şi săpun sau cu soluţie dezinfectantă. Simptomele în cazul coronavirusului sunt febră, tuse şi dificultăţi în respiraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici