Spania: masca obligatorie pe stradă, începând de la vârsta de 6 ani. Anunţul guvernului iberic

Ministrul spaniol al Sănătăţii a anunţat că purtatul măştii va fi obligatoriu începând de la persoanele de şase ani pe stradă sau în locurile publice atunci când nu se poate respecta distanţa socială.

3726 afișări
Imaginea articolului Spania: masca obligatorie pe stradă, începând de la vârsta de 6 ani. Anunţul guvernului iberic

Spania: masca obligatorie pe stradă, începând de la vârsta de 6 ani. Anuţul guvernului iberic

 

Conform El Pais, decretul publicat de guvernul spaniol relevă faptul că purtarea măştilor de proceţie împotriva coronavirusului va fi obligatorie pe stradă. „Folosirea măştii va fi obligatorie pe stradă, în spaţiile în aer liber şi în orice loc închis de utilitate publică (...) atunci când nu este posibil să se menţină o distanţă de securitate de cel puţin doi metri", se arată în decret. Sunt vizate şi persoanele cu vârstă de cel puţin şase ani, iar cele cu dificultăţi respiratorii sau cele care au motive justificate vor fi exceptate.
 
Textul nu precizează însă sancţiunile aplicate în cazul nerespectării dispoziţiei. Decizia de a extinde purtatul măştii a fost luată în acord cu toate instituţiile responsabile de sănătate publică din regiunile spaniole.
 
În Spania sunt permise adunările de până la 10 persoane, iar oamenii pot circula liber în provincia lor. În Insulele Canare şi Baleare: barurile, restaurantele şi magazinele sunt deschise la capacitate redusă. Muzeele, sălile şi hotelurile sunt redeschise după mai bine de două luni. Totuşi cele două mari oraşe ale Spaniei, Marid şi Barcelona nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în faza unu a relaxărilor şi vor rămâne în faza zero.
 
În total în Spania numărul deceselor a ajuns la 27.778, iar numărul persoanelor infectate se situează la 278.803, potrivit Ministerului Sănătăţii. 196.958 de pacienţi s-au vindecat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici