Statutul de membru NATO se plăteşte. Cât alocă România din PIB armatelor

  • Trump a pus presiune pe statele membre NATO să mărească bugetul armatei
  • România a depăşit minimum de 2% din PIB impus, armata având 2,38% din PIB
  • O treime dintre state au atins 2% din PIB alocat armatelor
1694 afișări
Imaginea articolului Statutul de membru NATO se plăteşte. Cât alocă România din PIB armatelor

Statutul de membru NATO se plăteşte. Cât alocă România din PIB armatelor

Statutul are şi un preţ. Suntem membri NATO şi plătim pentru asta. Cheltuielile militare NATO cresc al şaselea an consecutiv în 2020, cu 4,3%.

O treime din statele membre s-au conformat presiunilor lui Trump şi ating 2% din PIB. Cei mai darnici cu armata lor sunt grecii, britanicii, noi, polonezii şi francezii. Zgărciţi sunt germanii şi canadienii.  România a devenit aliată NATO în 2004. În prezent, alianţa are 30 de state membre.

Donald Trump, preşedintele Americii: 2% este minimul minim pentru a face faţă ameninţărilor foarte reale şi foarte variate de astăzi. Dacă ţările NATO îşi aduc contribuţiile complete, atunci NATO ar fi chiar mai puternică decât este astăzi, mai ales în faţa ameninţării terorismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici