Tăriceanu: Iohannis foloseşte sediul Administraţiei Prezidenţiale pentru fotografii electorale/ Reacţia unui lider PNL: Are o atitudine normală faţă de Caracal şi n-a făcut nimic intenţionat

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu susţine că preşedintele Klaus Iohannis a folosit sediul Administraţiei Prezidenţiale pentru a face fotografii electorale, "în plină emoţie naţională provocată de tragedia de la Caracal". El transmite că Iohannis a făcut pozele “noaptea ca hoţii”.

2527 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Iohannis foloseşte sediul Administraţiei Prezidenţiale pentru fotografii electorale/ Reacţia unui lider PNL: Are o atitudine normală faţă de Caracal şi n-a făcut nimic intenţionat

Tăriceanu: Iohannis foloseşte sediul Administraţiei Prezidenţiale pentru fotografii electorale

"Pe lângă multe ştiri fierbinţi şi nu toate optimiste, din păcate, ziua de ieri, duminică, ne-a adus şi o informaţie-bombă: se pare că, pentru prima oară în mandatul de Preşedinte , dl Iohannis a fost de găsit la locul de muncă în week-end. Să nu ne bucurăm prea devreme, însă. Domnia sa nu a stat la slujbă ca să muncească. A stat la pozat. După toate probabilităţile, dl. Preşedinte foloseşte sediul instituţiei pentru treburi personale, mai exact pentru setul de fotografii electorale, care urmează să devină curând postere şi bannere. Nu am auzit de un asemenea precedent în ultimii 30 de ani, din partea vreunui alt politician!", arată un mesaj publicat, luni, de preşedintele Senatului şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta se întreabă dacă se poate închiria cu ora Palatul Cotroceni "în cazul în care şi alţi candidaţi şi-ar dori acelaşi cadru pentru afişe".

"De curiozitate, se poate închiria cu ora Palatul Cotroceni în cazul în care şi alţi candidaţi şi-ar dori acelaşi cadru pentru afişe? Nu e mult de când un procuror general, reamintim, a fost demis pentru că ar fi folosit fără drept un bun al statului. Să foloseşti un palat încărcat de istorie, totodată sediu al celei mai înalte funcţii din stat, pentru şedinţe foto pe muzică de jazz o fi mai puţin blamabil?", notează politicianul.

Tăriceanu mai transmite că "e strigător la cer felul, stupefiant chiar, cum, în plină emoţie naţională provocată de tragedia de la Caracal, preşedintele Iohannis se pozează, râzând vesel, cu o adolescentă în braţe".

"Dincolo de asta, e strigător la cer felul, stupefiant chiar, cum, în plină emoţie naţională provocată de tragedia de la Caracal, preşedintele Iohannis se pozează, râzând vesel, cu o adolescentă în braţe, apoi imaginile sunt difuzate public chiar de autorul lor. (Sper că nu unul plătit tot din bani publici pentru munca prestată în folosul preşedintelui ţării). Cum nu am auzit până acum de vreun protest ori de vreo explicaţie a administraţiei prezidenţiale vizavi de apariţia pozelor în spaţiul public, putem deduce că artistul fotograf a avut acordul dlui.Iohannis", arată mesajul publicat de Tăriceanu.

"Omeneşte putem înţelege dorinţa dlui Iohannis ca la final de mandat să aibă nişte fotografii care să-i aducă aminte de vremurile bune, dar nu înţelegem de ce trebuia să le facă «noaptea ca hoţii»! De ce era necesar ca să pună în alertă întreaga administraţie a Palatului Cotroceni pentru un lucru care putea fi făcut în zilele lucrătoare? Ce era de ascuns în acţiunea dlui Iohannis în asemenea fel încât să justifice o acţiune în weekend?", conform sursei citate.

Preşedintele Senatului îi solicită şefului statului să motiveze public şedinţa foto desfăşurată la Palatul Cotroceni şi costurile acesteia.

"Solicităm dlui Iohannis să spună public motivaţia acestui act, costurile lui şi cine a plătit pentru el! Nu ne referim doar la costurile şedinţei foto ci şi la costurile cu personalul de la Cotroceni care a fost nevoit să vină să-l deservească în weekend pe Preşedinte şi fotograful favorit. Îi solicităm dlui Iohannis să profite de acest moment de sinceritate şi să spună public care au fost costurile cu promovarea ultimei (sperăm!!) sale carţi şi de unde au fost acoperite aceste costuri. Poporul român are dreptul să ştie dacă Preşedintele Lui foloseşte fonduri ascunse pentru a-şi face campanie. Şi ar fi frumos ca poporul să ştie şi de ce o face într-un moment atât de nepotrivit", conchide mesajul liderului ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a realizat o şedinţă foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului şi a pozelor postate, sâmbătă, de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook.

Duminică dimineaţa postarea a fost ştearsă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că am ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi şi slugi, acuzând că principalul scop a fost de deschidere a porţilor închisorilor.

Iohannis a mai spus că rapoartele STS şi MAI pe cazul Caracal, prezentat în CSAT, au arătat deficienţe grave, inclusiv atitudinea refractară a lucrătorilor poliţiei faţă de victimă, preşedintele catalogând întârzierile drept "criminale".

Reacţia unui lider PNL: Iohannis are o atitudine normală faţă de Caracal şi n-a făcut nimic intenţionat

Preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, a declarat, la Antena 3, că atitudinea preşedintelui este una normală faţă de ceea ce s-a întâmplat la Caracal şi "n-a făcut nimic în mod intenţionat". El a mai adăugat că preşedintele nu putea să refuze un copil ”care nu înţelege anumite lucruri”.

”Cred că preşedintele a avut o reacţie promptă la tragedia de la Caracal în tot ceea ce s-a întreprins şi ce putea să facă în calitate de preşedinte. A mers o fetiţă şi a cerut să facă o poză. Vă daţi seama cam cum ar fi stat ca un preşedinte să-i spună unui copil, care nu înţelege anumite lucruri, «du-te d-aici, nu fac poză cu tine» în momentul acela. A intrat cam toată lumea în campanie electorală şi orice lucru se speculează ca cei care nu-l doresc pe Iohannis, imediat găsesc orice. «Dacă se încheie la pantofi, de ce se încheie?» E normal că aşa e în România, din păcate. Sunt convins că preşedintele are o atitudine normală faţă de ceea ce s-a întâmplat la Caracal şi empatizează cu ce s-a întâmplat acolo şi n-a făcut nimic în mod intenţionat. Deocamdată nu există o echipă de campanie acolo, trebuie să fie de la noi de la partid”, a declarat, luni, Virgil Guran, preşedinte PNL Dâmboviţa, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a realizat o şedinţă foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului şi a pozelor postate sâmbătă de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook.

Duminică dimineaţa postarea a fost ştearsă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că am ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi şi slugi, acuzând că principalul scop a fost de deschidere a porţilor închisorilor.

Iohannis a mai spus că rapoartele STS şi MAI pe cazul Caracal, prezentat în CSAT, au arătat deficienţe grave, inclusiv atitudinea refractară a lucrătorilor poliţiei faţă de victimă, preşedintele catalogând întârzierile drept "criminale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici