Toader, despre refuzul şefului statului de a-l revoca pe Augustin Lazăr: Ne-a obişnuit să spună măsura după care să ne spună că se va documenta

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a acuzat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis că nu se documentează referitor la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, precizând că legea fundamentală trebuie respectată de voie sau de nevoie.

554 afișări
Imaginea articolului Toader, despre refuzul şefului statului de a-l revoca pe Augustin Lazăr: Ne-a obişnuit să spună măsura după care să ne spună că se va documenta

Toader, despre refuzul şefului statului de a-l revoca pe Augustin Lazăr: Preşedintele ne-a obişnuit să spună măsura după care să ne spună că se va documenta

"Spuneam că nu e nimic nou sub soare. Acuma de fiecare dată preşedintele ne-a obişnuit, m-ar fi surprins contrariul, ne-a obişnuit să spună măsura după care să ne spună că se va documenta. Sigur eu cred că se va documenta, până la urmă aicea sunt competenţe complementare, unu propune, unu avizează, altul numeşte prin decret, dar niciunul dintre noi nu suntem deasupra legii fundamentale, prin urmare Constituţia trebuie respectată de voie, de nevoie. Că ne spunem o părere personală este de înţeles, dar ca să respectăm exigenţele Constituţiei este obligatoriu", a declarat Tudorel Toader.

Reacţia ministrului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader, „probabil neavând altă treabă mai bună de făcut”, a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea.

Ulterior, reprezentanţii PSD au afirmat, într-un comunicat de presă, că refuzul şefului statului de a îl revoca pe Augustin Lazăr e catalogat drept „complicitate de natură penală”.

În acest context, secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, sâmbătă pentru MEDIAFAX, că partidul ia considerare depunerea unei plângeri penale împotriva lui Klaus Iohannis pentru refuzul revocării procurorului general Augustin Lazăr, precizând că preşedintele a comis un act de trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici