Traficul cu date personale. Mark Zuckerberg ar putea fi CITAT în Parlamentul britanic. Refuzul miliardarului Facebook i-a nemulţumit pe deputaţi

Deputaţii britanici îl ameninţă pe Mark Zuckerberg cu o citaţie pentru da răspunsuri în scandalul privind traficului de date personale făcut de Cambridge Analitica, după mai multe refuzuri ale fondatorului Facebook. Parlamentul poate cere oficial ca directorul executiv să se prezinte la ancheta parlamentară, data viitoare când se va afla în Marea Britanie.

1080 afișări
Imaginea articolului Traficul cu date personale. Mark Zuckerberg ar putea fi CITAT în Parlamentul britanic. Refuzul miliardarului Facebook i-a nemulţumit pe deputaţi

Traficul cu date personale. Mark Zuckerberg ar putea fi CITAT în Parlamentul britanic. Refuzul miliardarului Facebook i-a nemulţumit pe deputaţi

Reprezentanţii Parlamentului au spus că vor renunţa la acţiunea oficială în cazul în care Mark Zuckerberg se va prezenta voluntar la anchetă.

Preşedintele Comisiei parlamentare care investighează dezinformarea online, Damian Collins, a declarat că nu este mulţumit de informaţiile pe care compania le-a furnizat şi că doreşte acum să vadă ce dovezi aduce directorul executiv al Facebook înainte de data de 24 mai, când Parlamentul va intra în vacanţă.

"Este demn de remarcat faptul că, deşi în mod normal domnul Zuckerberg nu intră sub jurisdicţia parlamentului britanic, el va face acest lucru data viitoare când va intra în ţară", a scris Collins într-o scrisoare publică pubicată pe Facebook. "Sperăm că va răspunde pozitiv solicitării noastre, dar, dacă nu, comisia va hotărî să emită o chemare formală pentru ca acesta să apară atunci când va intra în Marea Britanie".

Collins a făcut referire la un raport neconfirmat al lui Politico, potrivit căruia Zuckerberg intenţionează să apară în faţa Parlamentului European în această lună, sugerând că ar fi simplu ca şeful Facebook să-şi prelungească vizita cu o oprire şi în Marea Britanie.

Comisia l-a invitat în mod repetat pe Zuckerberg să facă dovezi, dar Facebook a trimis mai mulţi directori juniori pentru a răspunde întrebărilor deputaţilor.

Facebook a refuzat să comenteze posibilitatea unei citaţii oficiale. În teorie, Zuckerberg ar putea fi acuzat că sfidează Parlamentul britanic, chiar dacă practic nu se poate lua nicio măsură punitivă asupra sa. 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici