Traian Băsescu, despre Dana Gîrbovan la Justiţie: Nu e o soluţie greşită, dar Ana Birchall era credibilă în SUA

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, că propunerea PSD pentru portofoliul din Justiţie, respectiv Dana Gîrbovan, nu e o soluţie greşită, fiind o persoană echilibrată. El susţine însă că Guvernul a pierdut un om cu credibilitate în SUA, pe Ana Birchall.

1683 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, despre Dana Gîrbovan la Justiţie: Nu e o soluţie greşită, dar Ana Birchall era credibilă în SUA

Traian Băsescu, despre Dana Gîrbovan la Justiţie: Nu e o soluţie greşită, dar Birchall era credibilă în SUA

„În afară de regretul pentru doamna Birchall nu cred că este o soluţie greşită şi aducerea unui judecător cu o oarecare reputaţie din punct de vedere profesional dar şi prin poziţiile publice pe care le-a avut. Au fost întotdeauna echilibrate, nu a fost pe poziţii extreme. A găsit mereu resurse să fie echilibrată, spunând ce crede dânsa că e bine şi ce crede că nu e bine. Cred că nu e un lucru rău. Ce au pierdut însă pesediştii şi Guvernul este legat de credibilitatea doamnei Birchall în SUA. Dacă doamna Birchall ar fi spus peste câteva luni că s-au rezolvat probleme ar fi fost crezută. Au pierdut un om credibil în SUA”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24.

Fostul preşedinte a adăugat că Ana Birchall e o persoană cu care nu prea e de negociat.

„Birchall pare o femeie cu care nu prea e de negocist, Dânsa a spus că va implementa integral observaţiile GRECO şi ale Comsiei de la Veneţia. Şi aici rămâne de văzut cât de absolutism trebuie să fii în punerea în aplicare a unelor rapoatre. Vă pot arăta zeci, sute de soluţii care au fost date pentru România care au fost un eşec în perioada de tranziţie. Guvernele nu trebuie să fie nişte păpuşi executante, pentru ele sunt responsabile. Nici absolutismul acesta al preluării de genul noi muncim nu gândim”, a afirmat Băsescu.

Despre propunerile la Interne şi probleme economice, Mihai Fifor şi Iulian Iancu, Traian Băsescu a afirmat că sunt soluţii bune.

„ Lipsă de poliţişti este una dar nu e cea mai gravă problemă. Mihai Fifor trebuie să înţeleagă că cea mai mare problemă a poliţiştilor români în momentul de faţă este slabă pregătire profesională. Avem bani 4.7 miliarde de euro pentru pregătire profesională de la UE. Ar trebui să facă prioritate de a organiza cursuri de pregătire profesională în unitate, nu la Sinaia. Nu aş spune că nu e un specialist în probleme de energie Iulian Iancu. Dacă ar fi avut legături sau interese legate de Federaţia Rusă cu certitudine ar fi trebuit să ştiu în cei zece ani cât am fost preşedinte. Cred că e o soluţie bună. Fifor la fel e o soluţie bună dacă începe cu ce trebuie, cursuri profesionale pentru poliţişti. Nu mai ştiu nici să pună cătuşele”, a mai spus fostul preşedinte.

Reacţia vine în contextul în care preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că social democraţii îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiţiei şi pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici