TURNEUL CAMPIONILOR - Tecău: Am crezut mereu că putem câştiga acest trofeu/ Mergea: Îi felicit pentru un sezon incredibil

Tenismanul Horia Tecău a declarat, duminică, după ce a câştigat Turneul Campionilor la dublu alături de Jean-Julien Rojer, că a crezul mereu în şansele sale şi le-a mulţumit fanilor români care l-au susţinut din tribune la competiţia de la Londra. La rândul său, Florin Mergea a spus, la ceremonia de după finală, că felicită echipa câştigătoare pentru sezonul incredibil pe care l-a avut.

3328 afișări
Imaginea articolului TURNEUL CAMPIONILOR - Tecău: Am crezut mereu că putem câştiga acest trofeu/ Mergea: Îi felicit pentru un sezon incredibil

TURNEUL CAMPIONILOR - Horia Tecău: Am crezut mereu că putem câştiga acest trofeu (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am crezut mereu că putem ajunge să câştigăm acest trofeu. Îi felicit pe adversari. Florin, ne cunoaştem de mult timp şi aţi avut un an incredibil. Le mulţumesc echipei noastre, familiei şi prietenilor. Fanilor români le adresez un mare mulţumesc. Au venit în număr mare să ne urmărească. Este o plăcere să joc într-o asemenea sală şi în faţa unor asemenea spectatori. Acest trofeu este un mod minunat de a încheia anul", a spus Tecău la ceremonia de după finală.

"Este un sentiment ireal. Îi felicit pe adversari pentru o săptămână foarte bună şi un an foarte bun. Suntem prieteni, dar în acelaşi timp situaţia este puţin ciudată. Sunt foarte fericit că mă aflu aici. În cele trei participări anterioare am avut un bilanţ de 0-9 (n.r. - 0 victorii, 9 înfrângeri), iar acum am câştigat toate meciurile", a declarat Rojer.

"Îi felicit pe adversarii noştri. Pe Horia îl ştiu de când aveam şase ani. Felicitări pentru un sezon incredibil. Vreau în special să îi mulţumesc soţiei mele. Am început această călătorie acum patru ani. Tu eşti centrul universului meu şi nu aş fi reuşit fără tine", a spus Mergea la ceremonia de după finală.

Rohan Bopanna i-a felicitat, de asemenea, pe Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer şi i-a mulţumit lui Mergea pentru colaborare: "Îi felicit pe câştigători. Au avut un sezon fabulos. Le urez succes pentru anii următori. Îi mulţumesc lui Florin pentru că a jucat cu mine anul acesta şi le mulţumesc tururor celor care ne susţin".

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, au câştigat Turneul Campionilor la dublu, după ce au învins, duminică, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr.8).

Meciul de la O2 Arena din Londra a durat o oră.

În primul set, Tecău şi Rojer au reuşit un break în debutul meciului pe serviciul lui Bopanna şi au reuşit să-l păstreze până la final, încheind runda cu 6-4 după 31 de minute. În actul doi, Tecău şi Rojer au reuşit un prim break la scorul de 2-2 pe serviciul indianului şi au încheiat după o oră de joc, scor 6-3, tot cu un break la serviciul lui Bopanna.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, care s-au impus la Londra fără să piardă vreun set, au reuşit în premieră să se impună la Turneul Campionilor. Tecău a fost pentru a patra oară calificat la Turneul Campionilor, în 2011 şi 2012, cu suedezul Robert Lindstedt, şi în 2014 cu Rojer. Horia Tecău nu a trecut niciodată de faza grupelor. Mergea a evoluat în premieră la Turneul Campionilor.

În urma victoriei de la Londra, Tecău şi Rojer vor primi 1.500 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 423.000 de dolari, în timp ce Mergea şi Bopanna vor încasa 229.000 de dolari şi 800 de puncte în clasamentul de dublu.

Anterior, Tecău şi Mergea au mai fost adversari în circuitul ATP de şase ori, echipa sportivului din Constanţa câştigând de fiecare dată. În acest an, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au impus în faţa cuplului Florin Mergea/Rohan Bopanna, scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, în optimi de finală la Roland Garros, cu 6-2, 5-7, 10-8, în aceeaşi fază la Roma, şi cu 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11, în semifinale la Wimbledon, iar anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la s-Hertogenbosch, Tecău şi Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea şi partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja.

În 2012, în primul tur al turneului de la Bucureşti, Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt au câştigat, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-2, în faţa cuplului Florin Mergea/Andrei Dăescu. La ediţia anterioară a competiţiei bucureştene, perechea româno-suedeză a depăşit, cu scorul de 6-7 (8), 6-4, 10-8, echipa formată din Florin Mergea şi Victor Anagnastopol.

Perechea Horia Tecău/Jean Julien Rojer va încheia anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici