Ungaria şi Polonia vor să aibă influenţă mai mare în cadrul Uniunii Europene, în condiţiile în care ambele ţări sunt criticate de Bruxelles

Ungaria şi Polonia vor să aibă influenţă mai mare la nivelul Uniunii Europene, în contextul în care ambele ţări sunt criticate de Bruxelles pentru încălcarea normelor democratice, informează publicaţia EUObserver.

722 afișări
Imaginea articolului Ungaria şi Polonia vor să aibă influenţă mai mare în cadrul Uniunii Europene, în condiţiile în care ambele ţări sunt criticate de Bruxelles

Ungaria şi Polonia vor să aibă influenţă mai mare în cadrul Uniunii Europene, în condiţiile în care ambele ţări sunt criticate de Bruxelles

Noul premier al Poloniei, Mateusz Morawiecki, s-a deplasat miercuri în Ungaria. Este prima vizită în străinătate efectuată de Mateusz Morawiecki de la instalarea în funcţie. Vizita intervine în contextul în care Comisia Europeană a lansat procedura de sancţionare a Poloniei din cauza nerespectării valorilor democratice şi normelor statului de drept.

"Vrem să avem o voce mai puternică, în contextul în care ţările noastre au o viziune despre viitorul Europei", au declarat, la Budapesta, Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki.

Viktor Orban a semnalat deja că se opune eventualelor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Poloniei.

Viktor Orban şi Mateusz Morawiecki au reiterat că se opun cotelor pentru distribuirea imigranţilor extracomunitari stabilite la nivelul Uniunii Europene.

"Democraţia a fost restabilită în Austria întrucât austriecii ce resping imigraţia au ales un guvern care nu vrea imigraţie. Acesta va fi cazul în toate ţările din Europa şi cred că este doar o chestiune de timp", a afirmat Viktor Orban.

Mateusz Morawiecki a apreciat că tema imigraţiei, pe care o consideră asociată suveranităţii naţionale, a devenit "mai fierbinte" în Uniunea Europeană. "Şi se pare că merge în direcţia noastră", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici