UPDATE: Incendiul din sudul Capitalei a fost stins. Pompierii au intervenit cu întârziere din cauza traficul blocat de protestul transportatorilor - FOTO/VIDEO

Un incendiu a izbucnit luni la un depozit din sudul Capitalei, la ieşirea din Bucureşti, la faţa locului fiind trimise mai autospeciale de stingere care au rămas blocate în trafic din cauza protestului transportatorilor. Până la sosirea pompierilor, un dispozitiv local al ISU a intervenit, nefiind înregistrate victime.

4192 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Incendiul din sudul Capitalei a fost stins. Pompierii au intervenit cu întârziere din cauza traficul blocat de protestul transportatorilor - FOTO/VIDEO

Incendiu în sudul Capitalei. Pompierii nu pot interveni din cauza traficul blocat de protestul transportatorilor - FOTO

UPDATE 12:30 - Incendiul a fost stins după ce autospecialele pompierilor au reuşit să ajungă la faţa locului. 

ŞTIRE 12:00 - Incendiul a izbucnit la un depozit, desfăşurând-se într-un spaţiu deschis, la ora transmiterii ştirii arzând fără flacără după intervenţia pompierilor locali. Aceştia au solicitat în sprijin şi altor colegi care nu au putut ajunge la intervenţie din cauză că traficul este blocat în zonă ca urmare a protestului transportatorilor.

Câteva sute de transportatori protestează, luni dimineaţa, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, aceştia mergând cu viteză redusă, circulaţia fiind îngreunată. Transportatorii sunt nemulţumiţi de scumpirea tarifelor la asigurările obligatorii.

"Protestul a început deja pe toată Centura Capitalei, se circulă cu viteză redusă. În momentul de faţă avem 800 de colegi şi văd că solidarizează şi vin în continuare şi alţii. Motivele noastre sunt legate de scumpirea excesivă şi în mod repetat a tarifelor la asigurarile obligatorii pentru toate categoriile de vehicule comerciale şi transport pasageri şi taxi, absolut tot, inclusiv pentru persoane fizice, care sperăm să solidarizeze astăzi cu noi şi să ne fie alături. Dorim scăderea tarifului, apariţia unui act normativ, ordonanţă, hotărâre de guvern, prin care tarifele să ajungă la normalitate, la nivelul european, la nivelul raportat situaţiei economice şi sociale din România şi să nu mai iasă banii din ţară pe cârca transportatorilor şi a economiei din România. Am purtat discuţii cu ministerul de zece luni şi nu se întâmplă absolut nimic. Începând de astăzi nu mai facem absolut nicio activitate în afară de a ne manifesta, până în momentul în care nu avem o certitudine printr-un document asumat la nivelul Guvernului cu privire la scăderea tarifelor şi la atingerea pragului de normalitate la tarifele RCA", a declarat pentru MEDIAFAX Augustin Hagiu, preşedinte de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

La protest participă câteva sute de maşini (tiruri, taxiuri şi microbuze). Tirurile care participă la protest au plecat din oraşul Popeşti către DN1, întâlnindu-se cu ceilalţi protestatari pe Şoseaua de Centură a Capitalei.

Centrul Infotrafic anunţă că traficul rutier pe Şoseaua de Centură a Capitalei este îngreunat la intersecţia cu căile de acces spre Popeşti-Leordeni, Tunari-Otopeni şi Mogoşoaia-Otopeni.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici