5G nu-i sperie pe români. Ce spun studiile

  • Un studiu organizat de IPSOS în 23 de ţări arată opinia oamenilor faţă de tehnologia 5G.
  • 90% dintre europeni au păreri pozitive despre 5G, România fiind peste medie.
  • Opiniile negative provin, în majoritate, în cazul persoanelor fără suficiente informaţii.
481 afișări
Imaginea articolului 5G nu-i sperie pe români. Ce spun studiile

5G nu-i sperie pe români. Ce spun studiile

Doar 16% din români admit că au suficient de multe informaţii cu privire la 5G. Cu toate astea, 11 din 12 români au opinii pozitive cu privire la tehnologie. Alina Stepan, CEO-ul Ipsos, spune de unde apar opiniile negative cu privire la tehnologia 5G. 

„Există o părere pozitivă faţă de 5G pentru că cei care au informaţii despre această tehnologie ei pot aprecia mai degrabă beneficiile decât potenţialele dezavantaje. Cea mai mare parte din feedback-ul negativ vine din necunoaştere”, a spus Alina Stepan, CEO Ipsos.
 
Românii sunt chiar peste media europeană în ceea ce priveşte încrederea în tehnologia 5G. Şi atunci de ce s-a creat impresia că numărul celor care cred în conspiraţii este mare? Explicaţia este una fost simplă: acele persoane sunt mai gălăgioase. 
 
„De aici vine percepţia că românii cred că 5G este ceva negativ pentru că cei care au o părere pozitivă nu vorbesc despre asta. Doar cei care au o părere negativă pe care o rostogolesc în social media”, a continuat aceasta.
 
Potrivit statisticilor, 96% din europeni au auzit de 5G, 24% spun că ştiu ce înseamnă 5G, 16% dintre români cred că ştiu suficinte despre 5G.
 
PĂREREA GENERALĂ DESPRE 5G
  • 54% - pozitivă
  • 10% - negativă
  • 34% - Iinsuficient formată
 
TOP ŢĂRI CU OPINII POZITIVE DESPRE 5G
  • Spania - 15 pozitive la 1 negativă
  • Portugalia - 14 pozitive la 1 negativă
  • România - 11 pozitive la 1 negativă
  • Cehia - 10 pozitive la 1 negativă
  • SUEDIA - 8 pozitive la 1 negativă
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici