Airbus anunţă că aeronava inovatoare A321XLR a efectuat zborul inaugural

  • Primul avion Airbus de tip A321XLR (Extra Long Range) a realizat cu succes primul zbor.
  • Aeronava MSN 11000 a decolat de pe aeroportul Hamburg-Finkenwerder la ora 11:00 CET pentru un zbor–test care a durat patru ore şi jumătate, anunţă Airbus.
6358 afișări
Imaginea articolului  Airbus anunţă că aeronava inovatoare A321XLR a efectuat zborul inaugural

Sursa foto: Twitter, Airbus

Echipajul aeronavei i-a inclus pe piloţii de încercare Thierry Diez şi Gabriel Diaz de Villegas Giron, precum şi pe inginerii de test Frank Hohmeister, Philippe Pupin şi Mehdi Zeddoun. În timpul zborului, echipajul a testat comenzile de zbor, motoarele şi sistemele principale ale aeronavei.

A321XLR este următorul pas în familia de aeronave A320neo cu un singur culoar, îndeplinind cerinţele pieţei pentru o rază de acţiune şi sarcină utilă sporite, permiţând servicii viabile din punct de vedere economic pe rute mai lungi decât orice alt model de aeronavă comparabil.

A321XLR va oferi o autonomie fără precedent pentru aeronave cu un singur culoar, de până la 8,700 km, cu un consum de combustibil/loc cu 30% mai mic comparativ cu generaţia anterioară, precum şi reducerea emisiilor de NOx şi a zgomotului. Până la sfârşitul lunii mai 2022, A320neo Family a acumulat peste 8.000 de comenzi de la peste 130 de clienţi din întreaga lume. A321XLR a adunat peste 500 de comenzi de la peste 20 de clienţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici