Alertă de hacking pe ZOOM: 500.000 conturi, scoase la vânzare cu preţuri infime. La ce conferinţe oferă acces

  • Aplicaţia ZOOM gâzduieşte circa 200 de milioane de conferinţe pe zi, faţă de cele 10 milioane din urmă cu câteva luni
  • Eric Yuan, fondatorul ZOOM, a ajuns să aibă o avere estimată la 4.6 miliarde dolari
  • Asupra ZOOM au mai existat suspiciuni în privinţa siguranţei informaţiilor utilizatorilor
5135 afișări
Imaginea articolului Alertă de hacking pe ZOOM: 500.000 conturi, scoase la vânzare cu preţuri infime. La ce conferinţe oferă acces

Alertă de hacking pe ZOOM: 500.000 conturi, scoase la vânzare cu preţuri infime. La ce conferinţe oferă acces

500.000 conturi de ZOOM au fost scoase la vânzare pe dark web pentru hackerii care vor să acceseze conferinţe private, scrie Daily Mail.
 
Potrivit sursei citate, conturile sunt la vânzare cu preţul de 1 Penny fiecare şi oferă acces la conferinţe private care includ domenii precum cel bancar şi financiar, dar şi domeniul universitar.
 
Popularitatea ZOOM a explodat în timpul pandemiei de coronavirus, aplicaţia gâzduind acum circa 200 de milioane de întâlniri pe zi, faţă de cele 10 milioane pe care le gâzduia anul trecut în acelaşi interval.
 
Daily Mail notează că experţii în securitate au descoperit că detaliile de acces vândute pe dark web conduc inclusiv către conferinţe ale Citibank şi Chase Bank.
 
ZOOM este evaluată la 38 miliarde dolari astăzi, iar fondatorul său, Eric Yuan (50 de ani), are o avere estimată la 4.6 miliarde dolari.
 
Parlamentul Britanic a fost sfătuit de agenţiile de securitate să nu folosească ZOOM pentru conferinţe ce ţin de siguranţa naţională.
 
Daily Mail notează că reprezentanţii ZOOM nu au răspuns cu privire la această problemă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici