Americanii vor şi algoritmul din spatele TikTok. Tranzacţia ar putea fi blocată la nesfârşit

  • Oracle şi Walmart sunt dispuse să cumpere TikTok, cu binecuvântarea lui Trump
  • China a inclus inteligenţa artificială în categoria produselor ce trebuie autorizate
  • Byte Dance trebuie să obţină autorizaţie de export pentru codul aplicaţiei
316 afișări
Imaginea articolului Americanii vor şi algoritmul din spatele TikTok. Tranzacţia ar putea fi blocată la nesfârşit

Sursă foto: profimedia

Discuţiile despre cumpărarea TikTok de către asocierea dintre Oracle şi Walmart s-au poticnit puţin. Asta pentru că cele două companii americane nu vor să cumpere doar o maşină frumoasă fără motor, vor şi algoritmul de inteligenţă artificială din spatele TikTok.

Numai că autorităţile chineze au mutat primele şi au introdus şi serviciile similare cu ale TikTok în categoria produselor care necesită autorizaţie de export.

Aşa că Byte Dance, compania mamă a TikTok, s-a văzut nevoită să solicite această autorizaţie din partea Biroului Municipal de Comerţ din Beijing.

Ca să evite birocraţia, Byte Dance ar fi fost dispusă să vândă TikTok fără codul sursă, dar Oracle şi Walmart au înţeles că, de fapt, codul sursă este cel mai important asset.

Aşa că mingea e acum în terenul chinezilor, care ar putea bloca tranzacţia la nesfârşit, chiar dacă Trump şi-a dat binecuvântarea de principiu asupra tranzacţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici