Aplicaţia ReThink- soluţia împotriva cyberbullying-ului a peste 2 milioane de tineri

  • Hărţuirea online e din ce în ce mai prezentă în viaţa copiilor
  • Trisha Prabhu, o tânără din Statele Unite, a creat aplicaţia ReThink
  • Copiii sunt îndemnaţi să se gândească înainte de a trimite un mesaj ofensator
172 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia ReThink- soluţia împotriva cyberbullying-ului a peste 2 milioane de tineri

Aplicaţia ReThink- soluţia împotriva cyberbullying-ului a peste 2 milioane de tineri

Când ţi s-a plâns ultima dată copilul tău că a primit un mesaj deranjant de la un coleg sau un prieten? Cyberbullying-ul este, din păcate, o realitate. Numai că unii adolescenţi au ales să facă ceva în sensul acesta.

Pentru Trisha, totul a început când a aflat că o fată de 12 ani din Statele Unite şi-a luat viaţa după ce a fost hărţuită online.

Trisha Prabhu, fondator ReThink: Cum e posibil ca o fată, mai tânără ca mine, sa ajungă să se sinucidă? Şi cum putem trăi într-o lume în care aşa ceva e acceptabil?

Trisha a profitat de faptul că are o vârstă apropiată de adolescenţă şi a încercat să înţeleagă ce se petrece în mintea unui adolescent.

Trisha Prabhu, fondator ReThink: Mintea adolescentului e ca o maşină fără frâne. Ca adolescent, o parte a creierului tău încă se dezvoltă, e situată aici, e partea care controlează impulsurile şi capacitatea de a lua decizii.

Cercetarea făcută de ea a arătat că în 93% din cazuri, dacă-l faci pe adolescent să se gândească puţin, mesajul ofensator nu va mai fi trimis. Aşa a apărut aplicaţia ReThink. Trisha îţi explică cum funcţionează.

Trisha Prabhu, fondator ReThink: Foloseşte o combinaţie de cuvinte cheie şi filtrare a conţinutului ca să determine ce sentimente sunt în spatele mesajului şi când detectează ceva ofensator, îi va spune utilizatorului „stai puţin, eşti sigur că vrei să faci asta?” Poţi să ştergi sau să continui. Dacă alegi să ştergi, mesajul dispare şi mai ai o şansă.

Aplicaţia ei nu colectează niciun fel de informaţii despre tine, doar tu ştii ce ai scris. Astăzi, ReThink e folosită de peste 2 milioane şi jumătate de elevi, din 15.000 de districte şcolare din Statele unite. Iar elevii sunt o parte activă a dezvoltării şi extinderii aplicaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici