Avertisment de la FAN Courier pentru clienţii: "o nouă metodă de fraudare a datelor personale, prin intermediul SMS"

Compania FAN Courier avertizează clienţii asupra unei noi tentative de fraudare a datelor personale, prin intermediul mesajelor de tip SMS.

13477 afișări
Imaginea articolului Avertisment de la FAN Courier pentru clienţii: "o nouă metodă de fraudare a datelor personale, prin intermediul SMS"

Avertisment de la FAN Courier pentru clienţii: "tentative de fraudă prin intermediul mesajelor tip SMS"

Compania recomandă tuturor celor care primesc astfel de mesaje şi au în derulare o comandă prin curier să nu dea curs solicitării primite, să nu acceseze linkul de la finalul mesajului primit şi să sesizeze organele de poliţie.

”Atunci când avem o comandă în derulare, clienţii noştri primesc un mesaj tip SMS pe telefonul mobil care indică statusul comenzii, data şi intervalul orar când urmează să efectuăm livrarea. Recent, am primit informaţii despre o nouă metodă de fraudare a datelor personale, prin intermediul SMS, care implică tranzacţiile derulate prin platforma OLX. Concret, fraudatorii transmit prin intermediul telefonului mobil un mesaj similar mesajelor noastre de informare şi cer clienţilor să acceseze un link pentru a primi banii. Atragem atenţia tuturor că orice încercare de solicitare a datelor bancare prin intermediul unui link este o încercare de fraudă. La vânzarea unui produs, clientul primeşte banii doar prin firma de curierat, plata făcându-se doar ramburs la primirea expediţiei. FAN Courier nu are niciun sistem prin care cumpărătorii pot plăti online, singura modalitate de plată cu cardul este prin POS în sediile FAN Courier”, a declarat Daniela Catrinoiu, Chief Information Officer FAN Courier.

Potrivit echipei de Cyber Security a FAN Courier, compania colaborează deja cu instituţiile competente pentru a limita riscurile acestor atacuri cibernetice şi va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile necesare pentru a elimina riscul fraudei prin intermediul mesajelor de tip SMS.

FAN Courier recomandă clienţilor care primesc un astfel de mesaj să contacteze cumpărătorul şi/sau platforma OLX, pentru o verificare suplimentară a statusului comenzii.

”Este imperios necesar să acordaţi o atenţie sporită oricărei solicitări prin care vi se cere să introduceţi datele personale sau datele cardului bancar, pe un site. Asiguraţi-vă că navigaţi pe pagiona reală a companiei şi nu pe un site fals. Nu uitaţi că atunci când urmează să primiţi bani în cont de la cineva, vi se cer doar codul bancar şi suma pe care doriţi să o primiţi de la persoana care va efectua transferul”, atrag de asemenea atenţia specialiştii din cadrul echipei de Cybersecurity din cadrul FAN Courier.

De-a lungul anului, compania a transmis un set de recomandări pentru a limita riscul de atac cibernetic asupra clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, prin intermediul e-mailului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici