Avertisment! Forbes: De ce ar trebui să ştergeţi Google Chrome de pe telefon?

  • Un nou avertisment drastic pentru miliardele de utilizatori Google Chrome: browserul extrage date sensibile de pe telefon fără ca utilizatorii să fie informaţi.
  • Această dezvăluire ar trebui să fie un motiv suficient de puternic pentru a şterge Chrome de pe telefon, scrie expertul în securitate cibernetică Zak Doffman în Forbes.
  • Luna trecută, informaţii scurse în presă au dezvăluit că aplicaţia Facebook urmăreşte mişcările utilizatorilor de iPhone, exploatând în permanenţă accelerometrul dispozitivelor mobile.
24380 afișări
Imaginea articolului Avertisment! Forbes: De ce ar trebui să ştergeţi Google Chrome de pe telefon?

Avertisment! Forbes: De ce ar trebui să ştergeţi Google Chrome de pe telefon?

Un nou avertisment drastic pentru miliardele de utilizatori Google Chrome: browserul extrage date foarte sensibile de pe telefon fără ca utilizatorii să-şi dea seama. Acest ultim coşmar privind confidenţialitatea ar trebui să vă dea un motiv pentru a şterge Chrome de pe telefon, informează Forbes.

Luna trecută, aplicaţia Facebook a fost descoperită urmărind mişcările utilizatorilor de iPhone, exploatând în permanenţă accelerometrul dispozitivului. Facebook este cel mai lacom culegător de date din lume, iar aceste informaţii sensibile pot fi folosite pentru a monitoriza comportamente, făcând legătura cu cantitatea extraordinară de date pe care o colectează.

CITEŞTE MAI MULT PE ALEPH NEWS

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici