Cel mai mare asteroid din 2021 va trece astăzi pe lângă Pământ, la mai mult de două milioane de kilometri distanţă

  • Cel mai mare asteroid care se va apropia de Pământ în 2021 va trece „aproape” de noi în această duminică.
  • Numit ”2001 FO32,” asteroidul are un diametru mai mic de un kilometru şi călătoreşte cu 124.000 km/h printr-o mişcare de rotaţie în jurul Soarelui.
1472 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare asteroid din 2021 va trece astăzi pe lângă Pământ, la mai mult de două milioane de kilometri distanţă

Cel mai mare asteroid din 2021 va trece în această zi pe lângă Pământ, la mai mult de două milioane de kilometri distanţă

Cel mai mare asteroid care se va apropia de Pământ în 2021 va trece „aproape” de noi duminica aceasta, însă la vreo două milioane de kilometri distanţă, fără niciun risc de coliziune. Însă evenimentul va permite astronomilor să studieze obiectul ceresc, notează Le Figaro.
 
Numit ”2001 FO32” şi cu un diametru mai mic de un kilometru, acesta se va roti cu 124.000 km / h, „mai repede decât majoritatea asteroizilor” care trec aproape de Pământ, potrivit NASA.
 
Corpul stâncos, care nu se află la prima vizită, urmează să treacă cel mai aproape de planeta noastră în această duminică la 16:02 GMT. El va fi atunci la 2.016.158 km de Pământ sau de circa cinci ori mai mare decât distanţa Terra-Lună.
 
„Nu există niciun risc de coliziune cu planeta noastră,” asigură agenţia spaţială americană. „Traiectoria sa este într-adevăr suficient de cunoscută şi regulată pentru a exclude orice pericol,” garantează experţii Observatorului Paris-PSL.
 
Corpul ceresc mare este totuşi clasificat ca „potenţial periculos”, la fel ca toţi asteroizii a căror orbită este mai mică de 19,5 ori distanţa Pământ - Lună şi al cărui diametru este mai mare de 140 de metri. Această categorie este „urmărită fără încetare de astronomii din întreaga lume pentru a întocmi cel mai exhaustiv inventar posibil”, subliniază Observatorul.
 
Asteroidul ”2001 FO32” a fost observat pentru prima dată în 2001 şi de atunci a făcut obiectul unei supravegheri atente. Acesta aparţine familiei de asteroizi din apropierea Pământului „Apollo”, care înconjoară Soarele în mai puţin de un an şi se pot încrucişa cu orbita terestră.
 
Potrivit CNEOS, „astronomii amatori din emisfera sudică şi la latitudini nordice joase ar trebui să o poată vedea”. 
 
"Va trebui să aşteptăm până se întunecă şi să ne înarmăm cu un telescop bun de cel puţin 20 de centimetri în diametru. Ar trebui să vedem un punct alb care se mişcă ca un satelit,” a declarat Florent Delefie de la Observatorul din Paris. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici