Cine este compania care vrea să adune feţele tuturor oamenilor din lume, ca să le folosească în scopuri comerciale

Compania Clearview Ai intenţionează să-şi vândă tehnologia în scopuri comerciale, după ce „recoltează” de pe profilurile publice ale Facebook şi Instagram toate datele oamenilor.

1308 afișări
Imaginea articolului Cine este compania care vrea să adune feţele tuturor oamenilor din lume, ca să le folosească în scopuri comerciale

Cine este compania care vrea să adune feţele tuturor oamenilor din lume, ca să le folosească în scopuri comerciale

Clearview Ai, companie IT din SUA care furnizează software de recunoaştere facială, a anunţat că următorul obiectiv al companiei va fi să colecteze 100 de miliarde de fotografii cu oameni din toată lumea.

Astfel, aactivitatea Clearview Ai s-ar putea extinde astfel dincolo de activitatea obişnuită, deşi utilizările comerciale au fost interzise până acum, chiar dacă iau în considerare doar imaginile postate voluntar pe reţele sociale de către persoane fizice, în special cele încărcate pe Facebook şi pe Instagram.

Sistemul de recunoaştere facială ar putea fi util companiilor care activează în sectorul bancar, spre exemplu.

Deja, primele reacţii publice există din partea unor ţări care au cerut eliminarea din arhivă a datele despre cetăţenii lor. Aceastea sunt Grecia, Italia, Regatul Unit şi Canada.

Vara trecută, compania a strâns 26,3 milioane de euro, ceea ce i-a crescut valoarea la puţin peste 114 milioane. 

AICI, mai multe informaţii despre intenţiile celor de la Clearview.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici