Cum revoluţionează noul controler PS5 DualSense lumea jocurilor video

  • Vibraţiile oferite de noul controler PS5 DualSense vor schimba lumea jocurilor.
  • Ele vor fi diferite în functie de mediul şi suprafaţa pe care se mişcă personajul din joc.
  • Unele butoane vor reacţiona la forţa opusă de obiecte din joc.
1964 afișări
Imaginea articolului Cum revoluţionează noul controler PS5 DualSense lumea jocurilor video

Noul controler PS5 DualSense

Dintre toate jocurile dezvăluite la prezentarea PlayStation 5, unul a ridicat numeroase sprâncene. Se numeşte Bugsnax şi, comparativ cu celelalte jocuri, e foarte ciudat. Pare un joc pentru cei mai mici dintre gameri, însă sub această aparenţă se ascunde ceva spectaculos.

Ce oferă Bugsnax în plus faţă de celelalte jocuri

Senzaţiile tactile venite de la controlerul DualSense al consolei PS5 sunt diferite. 

„Să alergi prin planşe şi să poţi simţi diferitele tipuri de teren e ciudat, dar foarte interesant. Până acum au mai fost folosite vibraţiile pentru jocuri, dar niciodată nu au fost considerate ceva esenţial. Acum, însă, pot fi diferenţa care contează, fie că treci printr-un şuvoi de apă, fie când prinzi un animal în capcană şi acesta încearcă să scape. Poţi simţi cum se zbate şi cât de aproape e de evadare", spune Philip Tibitowski, preşedintele Young Horse, compania care a produs jocul.

De altfel, nu e prima dată când se vorbeşte despre modul cum reacţiile tactile pot schimba felul în care joci. Hedeaki Nishino, vicepreşedinte Sony, vorbea în aprilie despre cum vibraţiile pot produce senzaţii care să te adâncească în poveste. Şi nu e vorba doar de vibraţii.

         

„Am încorporat triggere adaptive în butoanele L2 şi R2 buttons ale controlerului DualSense, ca să poţi simţi tensiunea în acţiunile tale ca, de exemplu, atunci când tagi o săgeată dintr-un arc”, povesteşte Nishino.

Aşteptăm cu mare interes şi jocurile în care să putem mirosi şi, de ce nu, gusta. Probabil nu sunt prea departe. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici