Facebook creează brăţara cu realitate augumentată. Utilizatorii pot scrie fără o tastatură fizică

  • Facebook a prezentat planul pentru o brăţară cu realitate augmentată.
  • Aceasta va permite utilizatorului să interacţioneze cu obiecte care nu există.
  • Brăţara foloseşte un EMG pentru a traduce semnalele neuronale.
4401 afișări
Imaginea articolului Facebook creează brăţara cu realitate augumentată. Utilizatorii pot scrie fără o tastatură fizică

Sursa foto: Facebook

Facebook plătea mai bine de 500 de milioane de dolari în urmă cu doi ani, pentru o companie care a creat o brăţară care citeşte gândurile.

Brăţara creată de Facebook Reality Labs foloseşte electromiograma ca să traducă activitatea neuronală în acţiuni. Braţara poate să urmărească semnalele pe care creierul le transmite către degete când sunt mişcate, iar atunci nu mai este nevoie de o tastatură fizică pentru a scrie. Iar cea virtuală se adaptează la felul în care se scrie.
 
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a criticat recent ideea implanturilor inteligente şi mizează pe astfel de gadgeturi cu realitate augmentată.
 
„Este cea mai pură formă a unei super-puteri. Tu eşti în control, însă sistemul înţelege modul corect prin care să controlezi”, a spus Hrvoje Benko, Director Facebook Reality Labs.
 
„Cred că acest lucru ne permite să nu ne mai concentrăm doar la un computer sau un telefon şi să poţi interacţiona în continuare cu alţi oameni. Va duce la pornirea unei noi generaţii de comunicare şi acces şi navigaţie”, a precizat Sean Keller, Director cercetare Facebook Reality Labs.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici