Facebook vs. Apple. Războiul giganţilor tech este pe cale să treacă la nivelul următor

  • Facebook se pregăteşte să dea în judecată Apple pentru abuz de putere
  • Reţeau de socializare acuză că Apple forţează dezvoltatorii de aplicaţii
  • Mark Zuckerberg spune că Apple a devenit cel mai mare competitor pentru Facebook
1238 afișări
Imaginea articolului Facebook vs. Apple. Războiul giganţilor tech este pe cale să treacă la nivelul următor

Doi dintre giganţii din tech sunt la cuţite, iar un război rece pornit acum mai bine de 2 ani este pe cale să se înteţească. Acum, Facebook se pregăteşte să dea în judecată Apple. 

The Information scrie că reţeaua de socializare pregăteşte de 4 luni un dosar cu care să o ducă în instanţă pe Apple. Facebook acuză creatorul iPhone-ului de abuz de putere în regulile din App Store. Că dezvoltatorii externi trebuie să respecte anumite reguli, iar aplicaţiile Apple nu. Mark Zuckerberg şi Tim Cook au avut un schimb de replici şi în urmă cu doi ani. Însă conflictul a reizbucnit în urmă cu câteva luni. Apple a anunţat că din 2021 utilizatorii de iPhone şi iPad pot alege dacă o aplicaţie să le acceseze datele. Lucru care o afectează pe Facebook care se bazează pe reclamele targetate.
 
Iată ce spun cele două companii.
 
„Vedem din ce în ce mai mult Apple ca cel mai mare competitor al nostru. iMessage este un element cheie pentru ecosistemul lor şi vine preinstalat pe fiecare iPhone. Şi are parte de tratament preferenţial cu acces pentru programatori şi permisiuni. De aceea iMessage este cel mai folosit serviciu pentru trimiterea de mesaje în Statele Unite”, spune Mark Zuckerberg, CEO Facebook, potrivit CNBC.
 
„Dacă o afacere este construită prin inducerea în eroare a utilizatorilor cu privire la exploatarea datelor...Cu privire la alegerile care nu sunt, de fapt, alegeri...Atunci nu merită laudele noastre. Merită să treacă printr-o reformă”, consideră, însă, Tim Cook, CEO Apple.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici