Germania avertizează împotriva utilizării antivirusului rusesc Kaspersky

Autoritatea germană de securitate cibernetică a avertizat împotriva utilizării software-ului antivirus de la compania rusă Kaspersky, anunţă BBC.

2222 afișări
Imaginea articolului Germania avertizează împotriva utilizării antivirusului rusesc Kaspersky

Oficiul Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI) a emis declaraţia în lumina conflictului din Ucraina.

Întreprinderile ruseşti din domeniul tehnologiei informaţiei ar putea fi spionate sau forţate să lanseze atacuri cibernetice, se arată în comunicatul publicat.

BSI nu a făcut nicio acuzaţie cu privire la problemele actuale cu produsele Kaspersky, dar a precizat că întregul conflict din Ucraina şi ameninţările ruseşti împotriva Uniunii Europene, NATO şi Germania aduc şi riscul unor atacuri cibernetice.

„Un producător rus de IT poate efectua el însuşi operaţiuni ofensive, poate fi forţat împotriva voinţei sale să atace sistemele ţintă sau poate fi spionat ca victimă a unei operaţiuni cibernetice fără ca acesta să ştie. În plus, poate fi utilizat şi ca instrument pentru atacuri împotriva propriilor clienţi”, avertizează BSI.

Kaspersky a spus că va solicita clarificări de la BSI cu privire la decizia sa, care „nu se bazează pe o evaluare tehnică a produselor”. Fiind o companie globală privată de securitate cibernetică, „nu are nicio legătură cu guvernul rus sau cu orice alt guvern”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici