Google a lansat o nouă opţiune de căutare care permite combinarea textului cu imagini

  • Google doreşte să faciliteze căutarea unor lucruri greu de descris prin câteva cuvinte sau printr-o imagine.
  • De aceea a lansat o nouă opţiune de căutare care permite combinarea textului cu imagini.
1583 afișări
Imaginea articolului Google a lansat o nouă opţiune de căutare care permite combinarea textului cu imagini

Google a lansat o nouă opţiune de căutare care permite combinarea textului cu imagini

Funcţia, pe care compania o numeşte "multisearch" şi pe care a prezentat-o în avanpremieră în septembrie, este acum disponibilă pentru utilizatorii din SUA în cadrul părţii Google Lens din aplicaţia mobilă Google.
 
Liz Reid, vicepreşedinte al Google Search, a declarat pentru CNN Business că această funcţie va fi considerată experimentală la început. Este de aşteptat ca aceasta să fie folosită iniţial pentru căutări legate de cumpărături, deşi nu se limitează la astfel de interogări. „Acesta va fi doar începutul", a spus Reid.
 
Multisearch marchează cel mai recent efort al Google de a face căutarea mai flexibilă şi mai puţin legată de cuvintele de pe un ecran. Google oferă de mult timp un motor de căutare de imagini. Există, de asemenea, Google Lens, o funcţie care a debutat în 2017 şi care poate identifica obiectele dintr-o imagine sau traduce imediat un text atunci când acesta este privit prin obiectivul camerei telefonului.
 
Un alt demers din 2020 le-a oferit utilizatorilor posibilitatea de a fredona pentru a căuta anumite melodii.
 
Pentru a găsi funcţia de multisearch în aplicaţia mobilă a Google, trebuie să atingeţi o pictogramă cu o cameră foto în partea dreaptă a barei de căutare, ceea ce face să apară Google Lens. Puteţi face sau încărca o fotografie, iar apoi atingeţi o mică bară care conţine un semn plus şi fraza "add to your search". Acest lucru vă permite să tastaţi cuvinte pentru a explica mai bine ceea ce doriţi.
 
Opţiunea funcţionează, în esenţă, prin utilizarea inteligenţei artificiale în câteva moduri. Viziunea computerizată deduce ce se află în imagine, în timp ce procesarea limbajului natural determină semnificaţia cuvintelor pe care le introduceţi. Aceste rezultate sunt apoi adunate pentru a antrena un sistem global, a declarat Reid.
 
Când Google a introdus acest tip de căutare în septembrie, compania a explicat că va folosi un instrument puternic de învăţare automată numit MUM (care înseamnă "multitask unified model") pe care l-a prezentat în luna mai a anului trecut. Reid a declarat într-un interviu acordat săptămâna trecută că nu va fi aşa la început, dar că ar putea folosi MUM în lunile următoare, ceea ce, în opinia ei, va contribui la îmbunătăţirea calităţii căutării.
 
Întrebată dacă Google va face în cele din urmă posibil ca oamenii să folosească căutarea în moduri şi mai variate, de exemplu, permiţând să se combine muzică şi cuvinte într-o interogare pentru a găsi noi tipuri de muzică, Reid a spus că firma nu lucrează la acest lucru în mod specific, dar că este interesată să combine diverse intrări în viitor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici