Galerie Foto   Grozăviile Dubaiului - maşini zburătoare, un inel gigantic şi o Lună-Hotel

Pe măsură ce trece timpul, Dubaiul arată tot mai mult ca un oraş din filmele SF.

5356 afișări
Imaginea articolului Grozăviile Dubaiului - maşini zburătoare, un inel gigantic şi o Lună-Hotel

Hepta - Abaca News

O firmă de arhitectură experimentală, ZNera Space, a propus un proiect uluitor - o structură circulară care să înconjoare Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nor din lume (având 829 metri înălţime). 

Structura, aflată la 550 metri înălţime, se va numi Dowtown Circle şi va cuprinde parcuri, spaţii comerciale, spaţii rezidenţiale ,sedii de corporaţii, spaţii culturale, adică într-un fel, un oraş sustenabil aflat la înălţime ce înconjoară un zgârie-nor aidoma unui inel, scrie CNN

Arhitecţii susţin că cine va trăi acolo se va putea deplasa pe jos în 15-20 minute din locuinţa sa până în parc. 

Surprizele nu se opresc aici, transmite CNN.

Arhitecţii au mai promis că vor construi un hotel gigantic în formă sferică ce va semăna cu Luna, cu un înveliş ce va avea craterele vopsite în cel mai realistic mod pentru a imita suprafaţa selenară. Luna-Hotel va avea 224 metri înălţime şi circumferinţă de 2.042 picioare. Construirea hotelului va costa 5 miliarde de dolari şi e de aşteptat să fie finalizat în anul 2027. 

Potrivit Reuters, pe 13 octombrie a efectuat primul zbor o maşină chinezească zburătoare cu elice. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici