Hackerii încep să returneze o parte din cele 600 mil. dolari furate în cel mai mare jaf criptografic

Hackerii încep să returneze o parte din cele 600 de milioane de dolari pe care le-au furat într-unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede din istorie, relatează CNBC.

1968 afișări
Imaginea articolului Hackerii încep să returneze o parte din cele 600 mil. dolari furate în cel mai mare jaf criptografic

Sursa foto: profimedia

Infractorii cibernetici au exploatat o vulnerabilitate în Poly Network, o platformă care conectează diferite blockchain-uri, astfel încât să poată lucra împreună. Poly Network a anunţat atacul marţi şi a încercat să stabilească o comunicare cu hackerii, îndemnându-i să „returneze activele pirate”.

Un blockchain este un registru de activităţi pe care se bazează diferite criptomonede. Fiecare monedă digitală are propriul blockchain. Poly Network susţine că poate face ca aceste diferite blockchain să funcţioneze între ele.

Într-o întorsătură ciudată a evenimentelor, hackerii au început miercuri să returneze o parte din fondurile pe care le-au furat.

Au trimis un mesaj către Poly Network încorporat într-o tranzacţie cu criptomonede, spunând că sunt „gata să returneze” fondurile. Platforma DeFi a răspuns solicitând trimiterea banilor la trei adrese cripto.

La prânz, mai mult de 4,8 milioane de dolari fuseseră returnaţi.

„Cred că acest lucru demonstrează că, chiar dacă poţi fura cripto-active, spălarea lor şi încasarea este extrem de dificilă, datorită transparenţei blockchain-ului şi a utilizării analizei blockchain”, a declarat Tom Robinson, analist al firmei de analize blockchain Elliptic. „În acest caz, hackerul a concluzionat că cea mai sigură opţiune este returnarea bunurilor furate”.

Odată ce hackerii au furat banii, au început să îi trimită la diferite alte adrese de criptomonede. Cercetătorii companiei de securitate SlowMist au declarat căactive cripto în valoare de peste 610 milioane de dolari au fost transferate la trei adrese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici