Inteligenţa artificială face o incursiune în istorie. AI a primit o serie de propoziţii şi a creat o poveste fascinantă cu imagini. Cum arată viitorul omenirii? VIDEO

  • Poate inteligenţa artificială să înţeleagă şi să facă mai mult decât credem?
  • Cum arată evoluţia în „mintea” inteligenţei artificiale, de la Big Bang până mai departe, în viitorul arhi tehnologizat, când inteligenţa artificială se contopeşte cu omul pentru a-l ajuta să transceadă materia şi a evolua complet?
5431 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială face o incursiune în istorie. AI a primit o serie de propoziţii şi a creat o poveste fascinantă cu imagini. Cum arată viitorul omenirii? VIDEO

FOTO Alexander Kruel

Clipul video postat duminică a fost generat de inteligenţa artificială (AI), cu ajutorul programului StableDiffusion. A primit 36 de fraze consecutive simple şi a creat o poveste uimitoare cu imagini. 
 
Inteligenţa artificială a primit fraze precum: „la început nu era nimic, doar întuneric”, „prima reptilă care a părăsit oceanul şi a ieşit pe uscat”, „dispariţia dinozaurilor din cauza unui meteorit uriaş”, „mici mamifere în peşteră”, „grup de maimuţe în pădure”, „picturi rupestre”, „homo sapiens folosind unelte din piatră”, „naşterea civilizaţiei, apariţia unor mici aşezări umane”, oraş medieval”, „oraşul New York văzut de la înălţime” etc. 
 
Clipul urmăreşte paşii evoluţiei, încă de la momentul Big Bang, naşterea planetelor, a Pământului, evoluţia formelor de viaţă, a aşezărilor umane, a civilizaţiei, dezvoltarea şi tehnologizarea, transformarea oamenilor în cyborgi şi dezvoltarea conştiinţei umane într-atât încât se conectează la Întreg, contopindu-se cu Universul.
 
„Am ajuns la un punct în care AI nu reuşeşte doar să creeze imagini interesante, ci evoluează, transformându-se într-un instrument puternic pentru a construi poveşti despre viaţa oamenilor”, declară autorul celor 36 de fraze.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici