Mark Zuckerberg, implorat cu mesaje din Biblie şi din Coran să renunţe la lansarea Instagram Kids

Peste 70 de pastori, rabini şi alţi lideri religioşi i-au cerut marţi CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, să renunţe definitiv la planurile acestei companii privind lansarea unei versiuni pentru copii a reţelei de socializare Instagram, prin intermediul unei scrisori expediate de asociaţia Fairplay şi coaliţia Children's Screen Time Action Network.

705 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg, implorat cu mesaje din Biblie şi din Coran să renunţe la lansarea Instagram Kids

Mark Zuckerberg, implorat cu mesaje din Biblie şi din Coran să renunţe la lansarea Instagram Kids

În septembrie 2021, Instagram şi-a suspendat planurile ce vizau lansarea unei versiuni pentru copii a acestei reţele de socializare specializată în partajarea de fotografii, pe măsură ce opoziţia faţă de acest proiect s-a amplificat.

„După multă meditaţie şi multe rugăciuni, am ajuns la concluzia că platformele social media care se adresează creierelor imature, practică o extragere lipsită de etică a datelor personale şi sunt inspirate de motive financiare nu reprezintă un instrument util pentru bunăstarea copiilor", se afirmă în scrisoarea semnată de peste 70 de lideri religioşi.

Semnatarii scrisorii au citat din Biblie şi din Coran.

Instagram, la fel ca alte reţele de socializare, a implementat un regulament ce interzice copiilor sub 13 ani să se înscrie pe această platformă, însă a recunoscut că este la curent cu faptul că printre utilizatorii reţelei se află şi tineri sub acest prag de vârstă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici