McAfee a fost arestat. Creatorul antivirusului este acuzat de fraudă şi spălare de bani

  • Omul de afaceri John McAfee a fost arestat în Spania.
  • Creatorul producătorului de software antivirus e acuzat de fraudă şi spălare de bani.
  • El s-ar fi folosit de influenţa online pentru a creşte preţul criptomonedelor.
2146 afișări
Imaginea articolului McAfee a fost arestat. Creatorul antivirusului este acuzat de fraudă şi spălare de bani

Sursa foto: Profimedia

Omul de afaceri John McAfee a fost reţinut şi riscă ajungă la închisoare. El e acuzat că a influenţat piaţa de criptomonede.

Creatorul companiei care produce unul dintre cele mai populare antivirusuri a postat pe Twitter mesaje cu privire la criptomonede. Procurorul cazului spune că McAfee s-a folosit de influenţa lui pentru a genera o inflaţie a preţului. Moment în care McAfee şi bodyguardul său au vândut criptomonedele cu un profit de 2 milioane de dolari.
 
Omul de afaceri de 75 de ani mai e acuzat că a mai primit alte 11 milioane de dolari de la startup-uri pentru a le promova cripotomonedele pe Twitter, acolo unde McAfee are 1 milion de urmăritori. El s-a autoproclamat în ultimii ani "regele criptomonedelor".
 
„Cutia Pandorei a fost deschisă. Toţi spun acelaşi lucru: mi-aş dori să fii fost de la început implicat în Bitcoin. Acesta este începutul”, a spus John McAfee, om de afaceri.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici