Mercedes-Benz trece pe „verde” şi deschide prima fabrică de baterii pentru vehiculele electrice. Compania prezintă SUV-ul de lux EQS VIDEO

  • Mercedes-Benz deschide prima fabrică de baterii „verzi” pentru vehiculele din Statele Unite.
  • Compania a anunţat şi fabricarea a două SUV-uri: EQS şi EQE.
5565 afișări
Imaginea articolului Mercedes-Benz trece pe „verde” şi deschide prima fabrică de baterii pentru vehiculele electrice. Compania prezintă SUV-ul de lux EQS VIDEO

Captură video YouTube

Cel mai luxos brand de autovehicule îşi lansează fabrica de baterii pentru maşini electrice, în Bibb, Alabama, conform BusinessWire. Au fost create, cu această ocazie, 600 de locuri de muncă. 
 
Totodată, compania a prezentat şi noul SUV de lux EQS, complet electric, ce urmează a fi construit în acest an, în fabrica din  Tuscaloosa, Alabama.
 
Tot în Alabama îşi va produse şi două SUV-uri: EQS şi EQE, pentru a concura Tesla. 
 
Mercedes are în plan să-şi electrifice toată gama de maşini până în 2030 şi să producă vehicule electrice în şapte locaţii, pe trei continente (SUA, China şi Europa).
 
„Deschiderea fabricii de baterii în Alabama constituie un moment important în munca noastră, de a produce doar maşini electrice. Avem o abordare complexă, incluzând strategii de reciclare, în SUA, unde Mercedez-Benz este, de două decade, o companie de succes”, a spus preşedintele Comisiei de Management, Ola Källenius.

Proiectul se ridică la 40 de miliarde de euro. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici