VIDEO  Metoda origami în medicină ar putea revoluţiona închiderea rănilor interne. Cum funcţionează

  • Inginerii MIT testează folosirea unei noi metode pentru închiderea unei răni interne
  • Peticul seamănă cu un origami când e uscat şi se transformă apoi într-un gel lipicios
  • Ei s-au inspirat de la arta origami pentru a „petici” rănile
4515 afișări
Imaginea articolului Metoda origami în medicină ar putea revoluţiona închiderea rănilor interne. Cum funcţionează

Metoda origami în medicină ar putea revoluţiona închiderea rănilor interne. Cum funcţionează

Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au rezolvat una dintre problemele de care se lovesc toţi medicii. Şi au făcut-o inspirându-se din arta origami.

  •  „Închiderea şi repararea ţesutului celular rămâne o mare provocare în operaţiile uşor invazive. În aceste situaţii, chirurgii au adesea de-a face cu vedere limitată, un grad mic de libertate şi absenţa răspunsului la pipăială”, explică Sarah Wu, cercetător MIT.
 
În prezent, medicii folosesc un fel bioadeziv ca să închidă o rană provocată de o operaţie minim invazivă. Însă acesta se întăreşte şi poate să nu închidă rana sau se poate contamina.
 
Descoperirea cercetătorilor de la MIT seamănă cu un origami când este în afara corpului. Şi poate fi plasat cu uşurinţă în zona afectată. În momentul în care intră în contact cu ţesut umed sau organe, peticul se transformă într-un gel care acoperă rana. Cu timpul, peticul se poate dizolva în corp fără vreun pericol. Cercetarea a fost publicată în jurnalul Advanced Materials.
 
Metoda origami în medicină ar putea revoluţiona închiderea rănilor interne. Cum funcţionează
 
„Printr-o serie de demonstraţii am arătat cum peticul se poate combina cu un aparat laparoscopic ca să formeze un pecete linear sau un cateter ca un balon care să vindece organe sau vase de sânge”, conchid cercetătorii.
 
                 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici