Ministrul Justiţiei din Ungaria vrea sancţiuni împotriva reţelelor de socializare pentru „abuzurile sistematice” asupra libertăţii de exprimare

  • Ministrul maghiar al Justiţiei a precizat, luni, că exista perspectiva sancţionării platformelor de socializare pentru ceea ce a numit „abuzuri sistematice” ale libertăţii de exprimare.
  • Ministrul a declarat că va discuta săptămâna aceasta posibile sancţiuni pentru ceea ce a descris drept practici comerciale neloiale.
  • Unii oficiali guvernamentali se plâng de ceea ce au descris drept eforturi ale companiilor de social media, inclusiv Facebook, de a limita punctele de vedere conservatoare pe platformele lor.
1097 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei din Ungaria vrea sancţiuni împotriva reţelelor de socializare pentru „abuzurile sistematice” asupra libertăţii de exprimare

Ministrul Justiţiei din Ungaria vrea sancţiuni împotriva reţelelor de socializare pentru „abuzurile sistematice” asupra libertăţii de exprimare/ FOTO: Profimedia

Ministrul maghiar al Justiţiei, Judit Varga, a precizat, luni, că exista perspectiva sancţionării platformelor de socializare pentru ceea ce a numit „abuzuri sistematice” asupra libertăţii de exprimare, relatează Reuters.
 
Ministrul a declarat că va discuta săptămâna aceasta cu Comitetului pentru libertate digitală, însărcinat cu monitorizarea spaţiului online, posibile sancţiuni pentru ceea ce a descris drept practici comerciale neloiale, precum şi pentru a convoca o reuniune a comitetului pentru libertatea digitală a ţării.
 
Unii oficiali guvernamentali se plâng de ceea ce au descris drept eforturi ale companiilor de social media, inclusiv Facebook, de a limita punctele de vedere conservatoare pe platformele lor.
 
Shadowban” înseamnă blocarea unui utilizator de pe un site de socializare în secret, în scopuri politice, restricţionând vizibilitatea şi accesul la profilul nostru de utilizator fără ştirea noastră,” a scris Varga într-o postare pe Facebook.
 
Pentru a le reduce acoperirea, Facebook limitează, de asemenea, vizibilitatea opiniilor creştine, conservatoare, de dreapta. Am şi experienţă personală în acest sens,” a adăugat Varga.
 
Facebook nu a răspuns solicitării de a comenta declaraţia ministrului maghiar.
 
Varga are aproape 120.000 de urmăritori pe Facebook, în timp ce Orban are peste 1 milion, reprezentând peste 10% din populaţia maghiară. Primul ministru foloseşte frecvent Facebook pentru a anunţa deciziile guvernamentale despre COVID-19 sau politica economică.
 
Varga a spus în postarea sa că problema ar trebui reglementată la nivelul Uniunii Europene, dar a spus că ar putea fi necesară o acţiune mai rapidă: „Din cauza abuzurilor sistematice, totuşi, este posibil să trebuiască să ne mişcăm mai devreme”, a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici