Mutarea supriză. Tesla anunţă o spargere a acţiunilor "trei la unu". Compania a dezvăluit şi ce participaţie are Elon Musk

Tesla şi-a depus declaraţia anuală de împuternicire la SEC şi a dezvăluit că plănuieşte o divizare a acţiunilor "trei la unu". Astfel pentru fiecare acţiune deţinută o persoană va avea după spargerea acesteia trei. Acţiunile Tesla au crescut cu peste 1% după orele de tranzacţionare, după ce vineri au închis la 696,69 dolari.

4745 afișări
Imaginea articolului Mutarea supriză. Tesla anunţă o spargere a acţiunilor "trei la unu". Compania a dezvăluit şi ce participaţie are Elon Musk

Mutarea supriză. Tesla anunţă că spargere a acţiunilor "trei la unu". Compania a dezvăluit şi ce participaţie are Elon Musk

În documentul depus, compania a scris despre propunerea de divizare a acţiunilor:"Credem că divizarea acţiunilor ar ajuta la resetarea preţului de piaţă al acţiunilor noastre".

O divizare a acţiunilor este cosmetică şi ar putea însemna că investitorii mai mici simt că îşi pot permite să cumpere acţiunile, dar aceşti investitori sunt minusculi în comparaţie cu marile instituţii. Multe agenţii de brokeraj oferă deja investitorilor tranzacţionarea fracţionată, permiţând micilor investitori să cumpere o felie din acţiunile aparent scumpe.

De asemenea, în documentul depus se precizează că directorul general al Tesla, Elon Musk, deţine în prezent 23,5% din acţiunile Tesla, iar Vanguard deţine 6% din acţiunile Tesla. Musk a vândut o parte considerabilă din participaţiile sale la Tesla de la sfârşitul anului 2021, în parte pentru a susţine o participaţie la Twitter, gigantul tech pe care a acceptat să îl achiziţioneze pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici