NASA a încheiat un contract cu Axiom Space. Compania va fabrica noile costume spaţiale pentru astronauţii programului lunar Artemis

Axiom Space va trebui să testeze costumele într-un mediu asemănător suprafeţei selenare.

401 afișări
Imaginea articolului NASA a încheiat un contract cu Axiom Space. Compania va fabrica noile costume spaţiale pentru astronauţii programului lunar Artemis

Hepta

Misiunea Artemis III va duce omenirea înapoi pe Lună şi va avea doi astronauţi care efectuează patru plimbări pe suprafaţa sa. Acum, NASA a ales compania care va construi costumele spaţiale pe care le vor purta astronauţii Artemis atunci când îşi părăsesc nava spaţială şi explorează peisajul lunar. Agenţia a anunţat că Axiom Space va dezvolta sistemul moonwalking al misiunii şi a primit o comandă cu o valoare de cel puţin 228,5 milioane de dolari.

Axiom este una dintre cele două companii pe care NASA le-a numit ca parteneri oficiali ai costumului spaţial Artemis în iunie, cealaltă fiind Collins Aerospace. Pentru această comandă specială, agenţia a spus că a analizat propunerile celor doi vânzători şi a decis ca Axiom să proiecteze, să dezvolte, să certifice şi, în cele din urmă, să producă costume şi echipamente spaţiale pentru serviciile şi activităţile extravehiculare pentru Artemis III.

Artemis III este destinat să transporte prima femeie pe suprafaţa lunară, iar Axiom a confirmat în anunţul său că va realiza un costum spaţial xEVAS specific sexului feminin.

Michael Suffredini, preşedinte şi CEO Axiom Space, a declarat:

„Costumele noastre spaţiale modernizate şi evolutive vor permite îmbunătăţiri rapide pentru a implementa tehnologii mai bune şi mai sigure în timp, asigurându-ne că astronauţii noştri sunt întotdeauna echipaţi cu echipamente robuste şi performante". 

Această comandă specială este doar pentru misiunea Artemis III. Se aşteaptă ca vânzătorii să concureze pentru viitoarele comenzi, precum şi dezvoltarea de costume spaţiale pentru utilizare în afara Staţiei Spaţiale Internaţionale. .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici